ICV > Vegueria de Girona > Alt Urgell > La Seu d'Urgell > notícies > JEV alerta del pe...

Notícia

Joveslec081128
Fletxa_component
14/01/2009
JEV alerta del perill d'atorgar beques en funció de la nota mitjana de l'ESO per als estudiants de l'escola pública

Els coordinadors de les joventuts ecosocialistes adverteixen que la mesura també podria acabar comportant una guerra de centres per tal d'aconseguir el màxim nombre possible d'alumnes becats.

Els coordinadors nacionals de Joves d'Esquerra Verda (JEV), Míguel Ángel Díaz i Janet Sanz, han manifestat avui que consideren "perillós" l'atorgament de beques a estudiants de l'escola pública en funció de la nota mitjana obtinguda en finalitzar l'educació secundària obligatòria. Sanz i Díaz han volgut alertar de "la trampa, potser inconscient" d'aquesta mesura que ultima el Departament d'Educació, que es concretaria en l'obtenció de beques per part d'aquells estudiants que superessin l'ESO amb una nota mitjana superior al 8".

JEV ha manifestat que, a diferència de la nota mitjana per accedir a les universitats -que és atorgada a través de la Selectivitat, d'un examen igual per a tot Catalunya, secret i la correcció de la qual és totalment imparcial-, la nota mitjana de l'ESO és atorgada íntegrament per cada centre educatiu, públic, privat o concertat. "Des de JEV entenem que la mesura no afavorirà l'excel·lència educativa, tal com es pretén, sinó l'alumnat d'aquells centres que disposin de criteris més benèvols a l'hora de puntuar", han afirmat els líders juvenils.

En aquest sentit, els coordinadors nacionals de la les joventuts ecosocialistes han subratllat que "per contra, perjudicarà l'alumnat de centres més equànimes". A més d'això, segons Díaz i Sanz, la mesura també podria acabar comportant una silenciada guerra de centres per tal d'aconseguir el màxim nombre possible d'alumnes becats, fet que, innegablement, esdevindria un detriment de la formació secundària.

Així mateix, els coordinadors nacionals de JEV han recordat que el Departament d'Educació no pot oblidar que cal dur a terme polítiques educatives que tinguin per objectiu la revalorització social de la Formació Professional. "Des de JEV entenem que la FP és el pilar bàsic per disposar d'una societat formada i tecnificada laboralment i, per tant, capacitada per afrontar amb solvència el repte de conciliar una economia global i els drets socials i laborals de les societats europees", han remarcat Díaz i Sanz.

Finalment, els dirigents de les joventuts ecosocialistes han reivindicat que "cal vetllar perquè les polítiques de revalorització social de la FP serveixin per afavorir l'excel·lència educativa, ja que, si es volen societats més avançades, és necessari incentivar les potencialitats màximes de cada individu". "El Govern de la Generalitat ha de continuar treballant en aquesta línia", han puntualitzat.
DG 26/07/2009 | 07:09
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
182
  • Mesveure