rellotge
publicitat
dijous, 18 juny de 2009 | 10:15h


Esther Vivas

Perfil


Esther Vivas

Esther Vivas sindicar


Esther Vivas és llicenciada en periodisme i diplomada en estudis superiors de sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials (CEMS) de la Universitat Pompeu Fabra, investigadora a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, coordinadora de l'àrea d'educació al desenvolupament de la Xarxa de Consum Solidari i membre de la redacció de la revista Viento Sur.

És autora de "En pie contra la deuda externa" (2008, Barcelona: El viejo topo); editora de "Mumbai. Foro Social Mundial 2004" (2004, Barcelona: Icaria editorial) i co-coordinadora de "Cap a on va el comerç just? " (2006, Barcelona: Icaria editorial) i "Supermercados, no gracias" (2007, Barcelona: Icaria editorial).

Últimes entrades



Arxiu

Altres blocs



diumenge, 01 març 2009 22:01h

La cara oculta dels supermercats

La gran distribució comercial (supermercats, hipermercats, cadenes de descompte) ha experimentat en els últims anys un fort procés d'expansió, creixement i concentració industrial. Les principals companyies de venda al detall han entrat a formar part del rànquing de les majors multinacionals del planeta i s'han convertit en un dels actors més significatius del procés de globalització capitalista.

La seva aparició i desenvolupament ha canviat radicalment la nostra manera d'alimentar-os i de consumir, supeditant aquestes necessitats bàsiques a una lògica mercantil i als interessos econòmics de les grans corporacions del sector. Es produeix, es distribueix i es menja allò que es considera més rendible, obviant la qualitat de la nostra alimentació.
Llegir més



dimarts, 03 febrer 2009 18:05h

Fòrum Social Mundial, l’hora de la veritat

La crisi sistèmica del capitalisme amb les seves múltiples facetes, financera, energètica, social, ecològica, alimentària... i la seva incapacitat per garantir una vida digna a la major part de la humanitat i un respecte al medi ambient ha marcat de ple la 9a edició del Fòrum Social Mundial (FSM). Un context que posa de relleu la necessitat urgent de plantejar alternatives radicals, en el sentit d’anar a l’arrel dels problemes, i emancipatòries al sistema capitalista.
Llegir més



Publicat avui a les 22.45h

Dona i consum

El model de consum actual és resultat de l’evolució històrica del sistema de capitalista que es basa en la producció generalitzada de mercaderies. La pròpia lògica del sistema capitalista genera la creació artificial de necessitats, amb l’objectiu de mantenir un nivell de producció constant. Es dóna una producció i un consum massiu de mercaderies que és insostenible social i ecològicament.

En aquest model de consum, la dona hi juga un paper clau.
Llegir més

lectures 193 lectures   comentari Cap comentari   Enviar Enviar


Etiquetes: dona, consum



dissabte, 27 desembre 2008 19:34h

Una mirada als deu anys del moviment contra el deute extern

L’any 1998 s’impulsava a Catalunya i a l’Estat espanyol la primera campanya contra el deute extern amb voluntat de masses. Es tractava de la campanya “Deute Extern, Deute Etern?” (Campanya DEDE) promoguda per quatre organitzacions catòliques: Carites, Justícia i Pau, Mans Unides i CONFER (Confederació de Religiosos), seguint la crida internacional de l’església catòlica a favor del perdó dels deutes coincidint amb l’arribada de l’any jubilar, any 2000.
Llegir més



Publicat avui a les 18.44h

Una altra agenda front la crisi

La crisi actual, una autèntica crisi sistèmica, financera, econòmica, social, ecològica, energètica i alimentària, arriba després d'un llarg període d'ascens de les resistències al neoliberalisme i de la crítica al capitalisme global, encara que marcat per les dificultats dels moviments populars per revertir una correlació de forces global molt desfavorable davant el capital. La crisi no ha fet res més que confirmar la pertinència d'una crítica radical a l'actual ordre de coses. Francament, el que sembla difícil avui no és ser anticapitalista, sinó no ser-ho, encara que òbviament els dirigents del G20, reunits fa uns dies, a Washington no ho vegin així.
Llegir més






Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són unicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de Jornal
© jornal.cat, 2009
qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta'ns