El Castell de Montsoriu obrirà al públic la tardor de l’any vinent

roda-de-premsa-castell-de-montsoriu.JPGLa Diputació de Girona, la Generalitat i l’Estat acorden invertir 1,5 milions d’euros al castell medieval d’època gòtica

L’acceleració de les obres permetrà obrir portes al públic la tardor de 2010 i convertir la fortalesa en font de dinamització cultural i turística

El Patronat del Castell de Montsoriu preveu obrir al públic part del recinte la tardor de l’any vinent, així ho va anunciar a la seu del Consell Comarcal de la Selva, el president de l’ens comarcal, Robert Fauria. En el marc d’aquest acte, es van presentar les inversions realitzades fins ara en el castell i les que es duran a terme en els pròxims mesos. En aquest sentit, Robert Fauria, va assenyalar que des d’ara i fins a finals del 2010 està prevista la inversió d’1’5 milions d’euros repartits a parts iguals entre l’Estat, la Generalitat i la Diputació.

La restauració del castell militar d’època gòtica va començar el 1995 i fins ara s’hi ha invertit 740.000 euros, que han permès arranjar alguns espais del conjunt. Ara però amb aquesta important aportació, el castell ja es podrà obrir al públic. També està previst arreglar els accessos i que hi hagi un trenet que pugi els visitants fins a peu de castell, situat només a 640 metres d’alçada del Parc Natural del Montseny.

El Pla Director pera la restauració del castell fixa en 8 milions d’euros el pressupost total per poder recuperar la fortesa gòtica. Fins ara, les aportacions que s’han fet han permès recuperar alguns espais com la Torre de l’Homenatge, la restauració de la Sala Gran, cobrir la cisterna i adequar algunes estances del recinte sobirà. El cost total d’aquestes actuacions ha estat d’uns 740.000 euros que han aportat Diputació, Generalitat i el Patronat del mateix castell.

Aquesta nova fase, la quarta, la principal novetat és l’augment de les aportacions i l’entrada, per primera vegada, de l’Estat Espanyol. El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, ha explicat que les obres es reprendran ara el juny i fins al desembre se centraran en la restauració de la Sala Gòtica i el mur sud, i l’adequació final del recinte sobirà. Tot seguit, s’iniciarà la segona fase que es farà del desembre del 2009 al desembre de 2010 i, gràcies a una inversió d’un milió d’euros, s’arranjaran els accessos al recinte, el cos de guàrdia, els passos de ronda, i es completarà el sector del mur sud.

En el marc d’aquest acte, a més del president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, hi varen assistir el subdelegat del govern de l’Estat a Girona, Francesc Frnacisco-Busquets; el director dels serveis territorials a Girona, Miquel Sitjar; i el diputat de Cultura i alcalde d’Arbúcies, Roger Zamorano.