Vols canviar la mida? A  A  A
Impulsat per AOC

Ajuntament
Totes les administracions






AMB EL SUPORT DE:




Portada > Notícies Discípulos de Ot...
 

19/08/2009

Discípulos de Otilia i Che Sudaka, protagonistes del concert central de la Festa Major

El pròxim dijous 10 de setembre l'aparcament de Sant Francesc de Montblanc acollirà per segona vegada el concert central de la Festa Major, que estarà protagonitzat aquest any pels grups Discípulos de Otilia i Che Sudaka. La nit es completarà amb una selecció de la millor música de tots els temps, a càrrec de Carles Pérez, el discjòquei i presentador del programa matinal “El matí i la mare que el va parir” de Ràdio Flaixbac. L'esdeveniment musical començarà a dos quarts de dotze de la nit, i l'entrada és gratuïta per a tothom.

Discípulos de Otilia
Aquest any 2009 el grup Discípulos de Otilia celebra disset anys de carrera musical, després que en aquella Barcelona olímpica de l'any 1992 un grup d'amics van pujar per primera vegada a un escenari sota aquest singular nom.

En aquests disset anys el grup no ha parat d'anar agafant més popularitat deixant enrere cinc discs publicats - “Otílicos perdidos” (1997), “Otiliamina pura” (1999), “Ska Zone” (2002), “Wateke” (2004) i “En Blanco&Negro” (2007)- i més de mil concerts en directe, entre els quals es pot destacar la seva participació al multitudinari concert de No a la Guerra amb els artistes més importants de Barcelona, o la seva actuació als premis MTV de l'edició de l'any 2004 realitzats a Edimburg.

El seu darrer treball en estudi, “En Blanco&Negro”, va coincidir amb el quinzè aniversari de la banda, una efemèride que els va portar a realitzar concerts per tota Catalunya, pels punts més importants de la península i per diversos països del continent europeu, com Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, França, Holanda, Itàlia i Suïssa. També van actuar, amb molt d'èxit, a Mèxic.

Respecte al disc, van voler que fos un disc especial. “En Blanco&Negro” va ser gravat amb la seva pròpia companyia discogràfica, Soul Panda Records, al seu propi estudi de gravació i, com el disc anterior, va ser produït per Marc Bahamonde, un dels guitarres. Per a les barreges van decidir treballar a Blind Records de Barcelona, i el mastering va ser realitzat per Nathan James a Jig Saw Sound Studios (Nova York).

Contents amb l'enriquiment que van suposar les col·laboracions al seu anterior treball, on van comptar, entre d'altres, amb Neville Steaple (The Specials) i Warren Middleton (Bad Manners), en aquest disc compten amb la col·laboració de Fermín Muguruza, Julián Hernández (Siniestro Total), La Fundación Tony Manero i Chocadelia Internacional. A més a més, el darrer disc va acompanyat d'un DVD amb diversos extres com entrevistes, videoclips i un complet reportatge de la gira dels Discípulos de Otilia a Mèxic durant l'any 2006.

Che Sudaka
Els argentins Che Sudaka es forma oficialment el 15 de març de l'any 2002. La banda va començar en un principi com la continuació de la banda de Mar del Plata Correcaminos, de la qual hi formaven part Leo i Lucky.

Després d'aparèixer al recopilatori “La colifata” (2002) amb la cançó “Sin papeles”, el grup que en aquells temps ja tocava diàriament en trens de rodalies i terrasses, grava durant l'any 2002 i fins el 2003 el seu primer àlbum, “Tripi Town” (2003), amb músics del barri, sense una formació estable. La música va des del quartet fins el ragga i des del dub fins el hip hop. L'octubre de l'any 2002 entren a la banda Kacha i Marcelo. En aquesta època coneixen els Radiochango, que van col·laborar en la sortida i difusió de l'àlbum, com així també en la gira de l'any 2003 que va passar per Bèlgica, Espanya, França i Itàlia.

L'octubre de l'any 2003, la banda comença a treballar amb Gambeat (Radio Bemba, French Lovers) com a productor, tan del directe com del segon àlbum, “Alerta Bihotza!!!” (2005). Aquest àlbum va significar un abans i un després en la història de la formació, ja que va necessitar la disciplina d'un treball de gairebé 8 hores diàries durant un any i mig. També va ser el moment de l'ingrés de Sergio i Jota a la banda. El resultat va ser un còctel explosiu de cançons reggae, ska, punkie, hip hop, i també d'acústiques cantades en set idiomes (espanyol, francès, italià, portuguès, àrab, euskera i anglès).

Va ser també en aquesta etapa que la banda va començar a girar per Europa de manera contínua. L'any 2005 es va fer la primera gira per Alemanya amb dinou concerts en vint-i-un dies. Després d'aquesta gira, Lucky deixa la banda. El febrer de l'any 2006 entra a la formació el darrer component, Córdoba. A partir de llavors, la banda es posa a tocar amb la filosofia de sempre: en acústic, en elèctric, al carrer, en festivals per a 50.000 persones... l'objectiu és tocar i seguir endavant. Els dies que no tenien concert, que van ser pocs, la formació va entrar a l'estudi a gravar el set acústic de carrer que sempre els va acompanyar i que fins a aquest moment no havia sortit a la llum. En tres dies es van gravar les bases. A més, la banda va produir artísticament el recopilatori “A perloca” (2006), recopilatori de bandes gallegues. L'any 2006 es va tancar amb 120 concerts per tota Europa. La gira d'octubre per Alemanya, Àustria i Holanda va ser més gran que la de l'any anterior: trenta-dos concerts en quaranta dies, però, com si això sapigués a poc el grup decideix al gener de l'any 2007 complir un dels somnis que van motivar la formació de la banda: fer una gira per Argentina. Es van recórrer 7000 quilòmetres en vint-i-cinc dies. Es van fer disset concerts. Va ser bo per a l'esperit de la banda.

En tornar a Europa, la banda va donar els darrers tocs al disc acústic, “Mirando el mundo al revés” (2007), que a més a més va sortir acompanyat amb un DVD documental realitzat per Marta Pujol. El disc compta amb les col·laboracions d'Amparo Sánchez (Amparanoia), Karamelo Santo, Un Kuartito, Selector Matanzas, i molts amics més. Aquest disc es va gravar en acústic en senyal de protesta per la prohibició de música al carrer a Barcelona. La gira de presentació és extensa. L'any 2007 es tanca amb 140 concerts que abarquen Alemanya, Argentina, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Holanda, Hongria, República Txeca i Suïssa. A les estones lliures, i amb la col·laboració de Pablo Bonat i Radiochango.com, la banda produeix artísticament el recopilatori benèfic “Esperansaharaui” (2007), recopilació a benefici del poble saharaui que compta amb la col·laboració d'una vintena de grups musicals.

L'any 2008 va ser un any molt important per a la banda. Al gener van ser convidats a la presentació del documental de la televisió sueca “Papa's Kappsäck”, on apareixen amb vàries bandes de Barcelona. La minigira inclou concerts a Goteborg, Estocolm i Malmoe. Als tres concerts hi participa com a convidat Daniel “Papa Dee”, el protagonista principal del documental.

En tornar, al mes de març, la banda se'n va a Madrid a presentar l'Esperansaharaui a la sala Taboo. Gran festa i gran pas per al projecte saharaui. La banda dóna un altre gran pas l'any 2008 amb la incorporació de Markus “Rogue” Rogozinsky com a mànager. Al maig comença la gira d'estiu que dura fins a octubre. La gira inclou concerts a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, França, Holanda, Suècia i Suïssa. La banda toca en festivals com Interpueblos, Zaidin, Kontakorriente, Sol Mestizo, Fusion Festival, Ulkurt, Malmoe, Kulturfestival, Sziget, Lowlands, Mercat de Música Viva de Vic, BAM, Kilometroak, entre d'altres. A l'octubre, a Buenos Aires (Argentina), i amb la gran ajuda del Bondi Cavernícola, Radio Rotos, La Candela Rumba Sampler, La Vecinda i més amics, la banda forma part del projecte més emotiu de la seva història: “La Rumba Coliparty”, a total benefici de LT22 Radio La Colifata. La festa va ser un èxit. En tornar, al desembre, la banda és convidada per Gogol Bordello a participar fent de teloners de la seva gira per Espanya. Tres concerts inoblidables que formen una gran amistat entre els dos grups.

L'any 2008 es tanca amb el compte de 121 concerts.

L'any 2009 comença amb la continuació del nou disc, “Tudo É Possible”, una altra vegada amb Gambeat al capdavant de la producció. El disc s'espera per al proper mes d'octubre. També s'està realitzant un nou documental amb la gent de Murmullos (Suècia). El passat mes de gener, després de sis anys de treball continu, Marcelo deixa la banda. La reacció és ràpida. Gira de deu concerts per Alemanya, Àustria, Croàcia, Hongria i República Txeca amb el senyor Ántrax (Discípulos de Otilia) a la bateria. La gira és un èxit total.

Vaparir Tour
Vaparir Tour és la gira estiuenca que està realitzant el discjòquei i presentador del programa matinal de Ràdio Flaixbac “El matí i la mare que el va parir”, Carles Pérez.

Durant gairebé dues hores i mitja, Pérez posa la millor música de tots els temps, i que es pot escoltar també a Ràdio Flaixbac. Al llarg de la nit, també es regalarà marxandatge de l'emissora, com samarretes, adhesius, piruletes... que serà entregat per les hostesses que acompanyen al discjòquei català.