Banner
Banner
Banner
format impressió |  contrast  

CCOO de Catalunya

Identificació
Usuari/a Password

què és això?
Idiomes


Cercador  

ccoo de catalunya
via laietana, 16
08003 barcelona
telèfon 934.812.700
Fax. 933.151.724
conc@ccoo.cat  

foto edifici CCOO de Catalunya

CCOO acusa l'empresa Codilma i els administradors concursals d'enganyar els treballadors i treballadores de l'empresa


El passat dia 3 d'abril de 2008, l'administració concursal i comitè d'empresa, amb la mediació d'un inspector de treball de Lleida, van aconseguir un acord per a extingir la totalitat dels contractes de treball de l'empresa. En aquest acord en l'apartat tercer diu: El pagament dels salaris fins a la data d'extinció així com les parts proporcionals, es faran efectius en la seva totalitat en el moment que el Jutjat Mercantil dicti la resolució d'extensió dels contractes de treball.

Dita resolució del jutjat va ser realitzada el passat dia 28 d'abril de 2008 i aquí és on comença l'engany de l'empresa amb el consentiment d'almenys un dels administradors concursals de la manera següent:

1.Que l'administració concursal des d'aquest dia no efectua cap pagament als treballadors fins al 23 de maig, on solament realitza el pagament del 20% del deute incomplint d'aquesta forma l'acord signat i homologat pel jutjat.
2.Que hi ha una diferència entre la totalitat del deute de saldos i liquidacions presentada per l'administració concursal i la presentada pels advocats de CCOO en almenys 40.000 euros a favor dels treballadors.
3.Que des del 28 d'abril fins al 4 de juny l'empresa no ha lliurat els certificats d'empresa als treballadors perquè es poguessin gestionar i cobrar l'atur.
4.Davant aquests fets el sindicat conjuntament amb els advocats de CCOO demanen una reunió amb l'administració concursal i l'empresa per a sol•licitar informació dels motius d'incompliment dels acords.
5.La reunió es realitza el passat dia 4 de juny a Lleida entre ambdues parts i davant la nostra demanda d'explicacions, la resposta que tenim per part de l'advocada de l'empresa i un dels administradors concursal és la següent: que no se'ns anava a facilitar cap dada de la situació dels comptes i que els diners que hi ha en els comptes són per a pagar altres coses (segurament els honoraris dels administradors concursals que pujen a 300.000 euros) i no per a pagar als treballadors.

Per aquest motiu el sindicat denuncia l'intent de manipulació i de dividir als treballadors per part de l'empresa i exigeix a l'administració concursal faci efectiu l'acord signat amb el pagament del deute als treballadors.





10/06/2008




Afilia't










© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI