Banner
Banner
Banner
format impressió |  contrast  

CCOO de Catalunya

Identificació
Usuari/a Password

què és això?
Idiomes


Cercador  

ccoo de catalunya
via laietana, 16
08003 barcelona
telèfon 934.812.700
Fax. 933.151.724
conc@ccoo.cat  

foto edifici CCOO de Catalunya

CCOO convoca la coordinadora del sector elèctric per plantejar solucions al degoteig d'acomiadaments


Davant el degoteig d'anuncis d'acomiadaments en les empreses contractistes d'Endesa, que s'està produint darrerament, la Federació Minerometal•lúrgica de Catalunya de CCOO ha convocat demà la Coordinadora de CCOO del sector elèctric per analitzar la situació, trobar possibles solucions i plantejar una proposta de mobilitzacions per tal que Endesa i les seves empreses contractistes reconsiderin la seva posició.

Els 37 acomiadaments a EMTE de Girona, dels quals us informàvem ahir, no són els únics que s'han donat a conèixer en les últimes hores, per la suspensió de diverses tasques de manteniment i de noves instal•lacions de reforç. Aquesta tarda mateix, Intebe de Tarragona, que també és contractista d'Endesa i pertany al grup industrial ACS, ha comunicat l'acomiadament de 5 treballadors, el que podria suposar el tancament de l'empresa, que compta amb 7 treballadors.

L'empresa Maessa, que pertany al grup industrial ACS, també preveu presentar al Comitè en els propers dies un seguit d'ajustos en la plantilla. Recordem que Maessa ocupa a 135 persones i que la seva activitat principal és el manteniment de la xarxa de distribució d'energia de baixa i mitja tensió d'Endesa al sud de Tarragona.

D'altra banda, ahir l'empresa EIFFAGE Energia comunicava al Comitè d'Empresa la presentació d'un ERO per a l'extinció dels contractes de treball de 152 treballadors dels 454 que té la plantilla, repartits en els diferents centres de treball que l'empresa té a Catalunya (Tarragona, Sant Just Desvern, Barcelona, Sant Andreu de la Barca, Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès). I divendres, Elecnor va acomiadar 5 treballadors que, més els 19 que ja havia despatxat la setmana abans, en sumen 24 que s'afegeixen als acomiadats per les contractistes d'Endesa.

La FMC de CCOO manifesta de nou el seu rebuig a la política de frenada de les inversions a Catalunya que està aplicant Endesa, ja que està provocant no sols un degoteig d'acomiadaments en el sector, sinó que a més suposa una precarització d'un servei essencial per a la indústria i per a la ciutadania.





11/11/2008




Afilia't










© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI