Banner
Banner
Banner
format impressió |  contrast  

CCOO de Catalunya

Identificació
Usuari/a Password

què és això?
Idiomes


Cercador  

ccoo de catalunya
via laietana, 16
08003 barcelona
telèfon 934.812.700
Fax. 933.151.724
conc@ccoo.cat  

foto edifici CCOO de Catalunya

Resolució de la Comissió Executiva de la Federació d'Ensenyament de Catalunya de CCOO sobre la proposta de canvi de calendari escolar


La proposta de canviar el calendari escolar suposa, de fet, un esforç de nova planificació per al conjunt de la societat.

La Federació d'Ensenyament de CCOO considera adequat per al benestar i l'aprofitament acadèmic de l'alumnat el fet de combinar períodes de descans i de treball més curts, tot i deixant un temps més llarg a l'estiu.
El canvi de calendari hauria de ser part d'un canvi de concepte global que afecti també a jornades i horaris, i que ha de permetre més flexibilitat en aplicacions territorials o en realitzacions de diferents projectes.

La Federació d'Ensenyament de CCOO considera també que un canvi en el calendari escolar requereix algunes condicions imprescindibles per no tenir efectes indesitjats:

o Un nou acord amb el món laboral sobre els temps de treball. Necessitem guanyar en conciliació de la vida familiar i laboral, com a elements clau per al benestar de les persones i l'educació dels infants.
o No és bo augmentar el nombre d'hores que els infants passen a l'escola com a resposta als requeriments horaris laborals de les seves famílies. Ja som a la franja alta d'Europa pel que fa a hores lectives.
o Són necessaris diners i instruments per garantir l'accés a activitats de lleure durant els períodes de vacances dels infants. L'administració educativa ha d'implicar-s'hi directament.
o La regulació del lleure educatiu, especialment en la seva dimensió empresarial.
o La negociació laboral per acordar els canvis en les condicions de treball que un nou calendari necessariament suposa; en aquest cas, no existeix cap instrument de concertació que permeti seure en una sola taula tots els sindicats i les patronals del sector. CCOO no acceptarà cap canvi sense negociació.
o La revisió i correcció de les condicions de temperatura que tenen les classes en ple estiu. No és una precaució banal: les escoles de nova construcció presenten sovint dèficits importants en l'aïllament tèrmic.
o L'avenç dels processos de preinscripció i matriculació per tancar grups, dotar plantilles i acabar la provisió de professorat al juny.

La proposta que ha presentat el conseller a la premsa i al Consell Escolar de Catalunya és molt poc elaborada. Bàsicament consisteix a marcar les dates lectives, sense entrar en cap altra consideració complementària; no s'hi tracta cap dels aspectes comentats. Tenint en compte, a més, la situació econòmica de Catalunya i l'austeritat rigorosa del pressupost del Departament d'Educació per a aquest curs, la FECCOO considera que el Departament d'Educació ha fet una proposta precipitada i poc responsable.

La FECCOO exigeix al Departament que no faci polítiques d'aparador i que abordi els problemes prioritaris de l'ensenyament.

La FECCOO exigeix al Departament que retiri la seva proposta actual i la torni a presentar amb un pla d'actuació que contempli, almenys, tots els punts assenyalats en aquesta resolució.
La FECCOO considera que no existeixen condicions per realitzar el canvi de calendari el curs vinent.

Barcelona, a 24 de febrer de 2009







26/02/2009




Afilia't










© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI