La selectivitat que ha de venir

dimecres, 19 / novembre / 2008

Darrerament s'han celebrat les sessions informatives sobre les PAU. Des de la coordinació s'ha demanat que els professors facin propostes per al nou examen de selectivitat de llatí i grec (novetats que no s’aplicaran aquest curs). Pel que sembla hi ha la voluntat de canvis. Ja que se'ns ha concedit la possibilitat d'opinar sobre el tema, pensem que el bloc pot ser un bon lloc on compartir les nostres opinions i contrastar diferents punts de vista. Així que si teniu qualsevol idea, suggeriment, etc. sobre el tema aquí en podeu fer esment (per evitar comentaris indesitjables ens veiem obligats a demanar-vos que els signeu).

Restem a la vostra disposició.

4 comentaris:

Ramon Torné ha dit...

Em sembla aconsellable, en tractar-se d'alumnes que han estudiat pocs anys de llatí, l'ús les grafies u i v en els textos a traduir: és més pedagògic, des del punt d'història de la llengua per a un neòfit, llegir "vale", "vivere", etc. que no "uale" i "uiuere". Són les grafies més usuals en els llibres de text. Caldria anar amb compte també amb la iota suscrita/adscrita o la sigma semilunar tal com passa en alguns textos de l'OCT.

cristobal ha dit...

Crec que la prova de selectivitat ja està bé com està : traducció, temes de cultura, llatinismes i expressions llatines i literatura. El temari és extens, i tenim dos cursos per desenvolupar-lo : no podem demanar miracles als alumnes, si som conscients del fracàs absolut de la ESO. Prou que fem, penso jo.
Una altra cosa és que el batxillerat fos de tres o quatre anys, com abans (que seria el més raonable). Llavors sí que es podria pensar en incloure-hi lectures o bé comentaris d´història romana basats en pintures. Però, ara per ara, no podem demanar-hi més.
Des d´aquí us convido a participar en el meu blog (escoin.blogia.com).
Salutacions i bona feina !
Cristóbal.

cristobal ha dit...

Per cert, molt parlar de la millora de l´educació i de les propostes.....les persones que som docents i no vivim a prop de Barcelona tenim una oferta de cursos del professorat molt limitada. Jo ja em nego a fer-ho, però molts dels meus companys s´hi apunten a cursos que no tenen cap interès, a excepció dels famosos "punts". Continuem sent un país centralista on tot allò que és lluny de la capital gairebé està considerat com de "segona " divisió ( o tercera, o regional). I això en l´era d´internet i de les noves tecnologies.
Crec que aquesta queixa és important de tenir-la en compte. Un sistema funcionarial mal entés és el que provoca. A Berga els meus companys s´hi van apuntar a un curs de millora de la comunicació i ha resultat ser un curs no sé si new-age o paracientífic (o esotèric). Quina vergonya!

ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS DE LLENGÜES CLÀSSIQUES ha dit...

Hola CRistobal.

Tens molta raó en tot allò referent als cursos de formació. Un dels eixos bàsics que creiem que ha de tenir l'APLC és que tothom ha de poder arribar a fer cursos de formació de clàssiques, i no només els que vivim a Barcelona. Però pensa que com es diu en castellà "las cosas de palacio van despacio". Pero esperem que en un futur proper l'oferta sigui més extensa a nivell de territori. Gràcies per la teva col·laboració