ICV > Contra la crisi > notícies > ICV avisa que pe...

Notícia

Herrera_2
Fletxa_component
03/09/2009
ICV avisa que per negociar els PGE és indispensable la reforma de les Societats d’Inversió Col•lectiva (SICAV)

Per a Joan Herrera “no pot ser que un Govern que es diu progressista mantingui que les SICAV tributin a l’1%”

El portaveu ecosocialista al Congrés, Joan Herrera, ha lamentat avui les declaracions de la ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, que avui ha afirmat que el Govern no es planteja canviar la tributació de l'1% de les Societats d'Inversió Col·lectiva (SICAV). "Ja sabem que no ho volen tocar però per entendre's amb les esquerres és una condició indispensable en la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat", ha advertit Herrera.

En aquest sentit, el portaveu ecosocialista al Congrés no entén "perquè un Govern que es diu progressista no revisa les mesures com la tributació de la SICAV aprovades pel PP el 2003 amb l'objectiu d'eludir els pagament d'impostos per part de les rendes més altes".

Així, per a Herrera, "no pot ser que es perpetuï un model on les grans fortunes només paguin l'1% dels seus impostos front el 18% de les rendes de capital o del 24 al 43% de les rendes de treball". Per això, ha recordat al PSOE que la reforma de la tributació d'aquestes societats són un element clau en la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat.

DT 29/09/2009 | 21:46
Fons_fixed_agenda
Fons_fixed_publications
Portada_treball_181
  • Mesveure