Visites d'interés
       
 

Espai del carro

L’espai ofereix una interessant col·lecció de carros. Se’n poden contemplar de diferents tipus, la funció a la que es destinaven i el seu procés de construcció.
En el museu es recreen dos oficis, ja desapareguts i íntimament relacionats amb els vehicles i els animals que els menaven, el de carreter i el del baster.
També es pot gaudir d’una extensa col·lecció d’eines agrícoles que permeten conèixer totes les tasques que es desenvolupaven al llarg del cicle anual de la pagesia.

 

Cal Gassol

Casa Pairal catalana d’estil gòtic, del segle XV. De propietat municipal consta de planta baixa, pis i golfes. A planta baixa s’hi pot veure, en perfectes condicions, el forn de

   
pa, els cubs per a l’oli, les quadres per a cavalls i els cellers, un d’ells amb un cup per al vi d’importants dimensions. Actualment s’hi exposa una extensa col·lecció d’eines, que permeten conèixer totes les tasques que desenvolupaven al llarg del cicle anual de la pagesia, i reviure alhora la vida en una antiga casa pairal de poble.
         
     

Església Parroquial de Sant Pau de Narbona

  Va ser construïda a final dels segles XVI, al mateix lloc on hi havia hagut una esglesia romànica de la qual encara es conserven les imatges de pedra de Sant Pere i Sant Pau ubicades a la façana i de mida gairebé natural.
                     
Destaca la portalada dovellada  del segle XVI en pedra policromada, que presideix l’altar major. El dosser d’aquesta imatge actualment serveix de pica d’aigua beneïda. A la dreta de l’altar major hi ha un baix relleu de la figura de la figura de Sant Pau d’estil romànic.
Es remarcable el retaule de Sant Anna, que data del 1524 i situat en una de les capelles. Ha estat restaurat el 1993.
Una altra de les capelles de l’església es la dedicada a Santa Creu, construïda entre finals del segle XVIII (1693) i començaments del segle XVIII (1722), seguint els canons renaixentistes; es de pedra picada obra del mestre Espinalt; fou destruït durant la guerra civil i restaurat el 1961 per l’escultor lleidatà Manuel Casanovas. Per la restauració es van utilitzar alguns elements salvats del retaule original, com les dues escultures dels dos sants col·locats als costats del l’hornacina de la relíquia de la Santa Creu, anomenada les Santes Virtuts, pels prodigis que foren atribuïdes a aquestes vuit partícules de la creu de Crist, portades, segons tradició, per Martí de Montsant al segle XIII.
         
 
 
 
   
 
 
Festa dels 3 tombs d'Anglesola
 
   
     
 
     
Anglesola.cat © 2008 disseny oskr.net