El Consell Comarcal de la Selva inicia el nou curs polític amb el Consell d’Alcaldes

La presentació de l’avantprojecte del Pla territorial parcial de les comarques gironines i l’empresa d’economia mixta han centrat bona part d’aquesta sessió

En el transcurs d’aquesta reunió, els alcaldes de la Selva han exposat quines són les principals problemàtiques dels seus municipis


consell-alcaldes-foto-grup.JPGEl Consell de la Selva ha iniciat el nou curs polític amb la celebració del Consell d’Alcaldes, aquest dimarts, a la sala de plens de l’ens comarcal. Aquesta sessió ha estat presidida pel nou president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, que ha aprofitat l’avinentesa per donar la benvinguda a tots els alcaldes a l’inici de la sessió i els ha transmès la voluntat de treballar conjuntament. En aquest sentit, el nou president ha destacat la importància de la presentació de l’avantprojecte del Pla territorial parcial de les comarques gironines, que ha anat a càrrec del Sr. Juli Estaven i el Sr. Joan Fortuny , director del Programa de Planejament Territorial i coordinador del Pla, respectivament.  Tal com ha manifestat el mateix president, aquest avantprojecte ens ha de servir per decidir quines són les millors propostes territorials per a la nostra comarca.

Una altra de les temàtiques que ha tractat el Consell d’Alcaldes és el projecte de la empresa d’economia mixta. Així, s’ha exposat a tots els alcaldes de la Selva la importància d’aquest projecte per a la comarca de la Selva. En aquesta línia, el president ha destacat el treball que s’està fent des de l’àrea tant per part dels tècnics com dels polítics. Tanmateix, Gironès ha assegurat que des de la presidència s’estan centrant molts esforços per aconseguir que aquest projecte es converteixi en una realitat amb la seva posada en funcionament el 2 de gener de 2010. Tant és així que, el president ha assegurat que s’està treballant amb un únic objectiu que és el d’oferir un servei unificat a tota la comarca amb uns costos mínims en aquest àmbit de la recollida selectiva d’escombraries. El president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, ha assegurat: “hem d’aconseguir ser els més eficients i els més innovadors en aquest servei”. A més a més, el president ha insistit que els alcaldes siguin receptius i confiïn en aquesta empresa delegant-los aquest nou servei que, segons ha dit el president, es convertirà en pioner a la comarca.

Debat sobre la situació actual a la comarca

consell-dalcaldes-sessio.JPGLa segona part del Consell d’Alcaldes ha consistit en un torn obert de paraules, que ha anat a càrrec dels mateixos alcaldes i que els ha servit per intercanviar opinions  respecte les problemàtiques existents als seus municipis. En el marc d’aquest intercanvi d’impressions, els alcaldes han reclamat un major finançament per als ens locals atesa la situació econòmica actual. En aquesta línia, i tenint en compte l’imminent inici dels curs escolar, s’ha  exposat l’important augment que hi ha hagut de sol•licitud de beques de menjador i transport escolar.

El darrer punt que s’ha tractat ha estat la prostitució a les carreteres de la comarca de la Selva. Així, el president del Consell Comarcal ha explicat quin és el procés que s’ha seguit des de la constitució de la comissió de la prostitució fins al dia d’avui i quines seran les següents actuacions.