turismePallarsSobirà

Pallars Sobirà
turismePallarsSobirà

què puc veure? Pallars Sobirà

>// museus, exposicions, seus culturals i obradors

 

Centre d’Interpretació de l’Aigua de Tavascan.

El Centre d'Interpretació de Tavascan ha estat un espai creat per donar a conèixer una faceta transcendental en la història moderna de l'electricitat a Catalunya: la construcció del complex hidroelèctric de la vall de l'Alt Cardós en els anys 1960-70. Partint d'una síntesi històrica de la zona se segueix la descripció de la construcció i el funcionament, a l'interior de les muntanyes, de les centrals hidroelèctriques de Tavascan i de Montamara, així com també del gran sistema hidràulic que els aporta els cabals necessaris, amb els embassaments, les conduccions i les instal·lacions tècniques. S'inclou també un resum cronològic de la construcció de totes les centrals hidroelèctriques de Catalunya (de potència superior a 5 MW), complementat amb què són els aprofitaments hidroelèctrics en general. S'hi inclou també la visita a l'Espai FECSA ENDESA a l'interior de la central de Tavascan, a on s'ensenya l'impressionant magnitud de les obres realitzades i el funcionament en directe de les seves instal·lacions.

Centre d’Interpretació de l’Aigua de Tavascan.

Horari: Visites concertades

Com arribar-hi: Des de Llavorsí, poble situat a la C-13 entre Sort i Esterri d'Àneu, agafarem la L-504 fins al final, a Tavascan.



 
// crèdits
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França