turismePallarsSobirà

Pallars Sobirà
turismePallarsSobirà

què puc veure? Pallars Sobirà

>// castells, despoblats i torres de guaita

 

Despoblat de Santa Creu de Llagunes

Al capdamunt d'un petit turó de la Vall de Siarb es troben les restes d'un recinte fortificat medieval, bastit al damunt d'un primer assentament humà datat al voltant de l'any 1500 aC. Després de diverses excavacions i d'una curosa restauració, avui es poden observar els murs dels diversos habitatges, el que queda de la muralla d'un metre d'amplada, la base d'una torre circular i una petita església d'absis semicircular. El material trobat durant les excavacions es pot observar al petit museu habilitat a les antigues escoles de Llagunes.

Horari: Visites concertades. Tots els dimecres de juliol i agost a les 11:00h. des del Refugi de la Vall de Siarb. Pujada pel sender que porta al Despoblat, la visita i baixada a Llagunes al Museu. Visita GRATUÏTA.

Com arribar-hi: El despoblat es troba a la carretera N-260, al tram del Port del Cantó, entre els pobles de Llagunes i Rubió.



 
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França
hp"); ?>