CAT ESP ENG FR DEUTSCH
ARANÈS EUSKARA ITALIANO PORTUGUÊS NEDERLANDS HEBREO
Contacta
e-mail
Tel
SMS
lleidatur@lleidatur.com
Dil-Div: 9:00 / 20.00 h. · Dis: 9:00 / 13.00 h.
Dil-Div: 9:00 / 20.00 h. · Dis: 9:00 / 13.00 h.
Cost del missatge: 15 cèntims.
Tamany màxim 160 caràcters.
IVA no inclòs.
 

Creus que Lleida pot liderar uns JJ.OO. d’hivern?


Si

No


I Jornades Econòmiques de l’Alt Pirineu i Aran
3 de desembre
Centre Integral de Telecomunicacions Avançades CITA
Talarn (Pallars Jussà)
Programa
idapa@gencat.cat Tel. 973 654 641

Curs de gestió de camins i mobilitat a l’Alt Pirineu i Aran
Setembre, octubre i novembre de 2009
Programa
+info: Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran
Tel. 973654641

Canal YouTube Ara Lleida
Participa i envia'ns
un video del territori
(3' duració màxima)
lleidatur@gmail.com

Convocatòria d’Ajuts del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
+info: Tràmits i Gestions

Fòrum Manel Martín Com transformar un poble en destinació turística, principis i pràctiques.
27 de novembre de 2009
De 10:00 a 14:00 h
Balaguer (la Noguera)
+info www.lleidatur.cat/forummanelmartin

Diputació de Lleida
Q Qualitat Turística
Pirineus
Patrimoni Mundial
Museu de Lleida
Museu diocesà i comarcal
Premi Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques
Federació d' Hostaleria de Lleida
Campanya de Publicitat 2009

Informació facilitada per:
Departament d'Agricultura de la
Generalitat de Catalunya
  El Torró d'Agramunt

Zona de Producció
La zona de producció és constituïda pel terme municipal d'Agramunt, de la comarca de l'Urgell. El torró té els seus orígens en la tradició de la pastisseria àrab. A Catalunya es conserva aquesta tradició especialment a Agramunt, on s'elaboren uns torrons de qualitat reconeguda.

Característiques
La zona de producció és constituïda pel terme municipal d'Agramunt, de la comarca de l'Urgell. El torró d'Agramunt s'elabora a base d'una acurada barreja d'avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d'ou, presentat en tauletes rodones o rectangulars entrapanades de pa d'àngel de diverses mides i pesos. Tot així li dóna a la massa un lleuger color marró daurat fràgil i cruixent. El percentatge mínim d'ametlla o avellana és del 46% al 60% segons que el torró sigui de categoria extra o suprema.

El Torró d'Agramunt

Elaboració
Les avellanes es torren i un cop refredades es pelen. En el cas de les ametlles l'operació és a l'inrevés. Es couen la mel i els sucres amb clara d'ou fresca o el seu equivalent en pols. Desprès s'hi barregen les ametlles i les avellanes.

Comercialització
El torró d'Agramunt es presenta en tauletes rodones o rectangulars que poden tenir diferents pesos des de 30g fins a pesos superiors a 1 kg. A l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Torró d'Agramunt. Indicació Geogràfica Protegida" i el logotip de la indicació geogràfica.

Control
Aquests productes tenen durant tot el procés de producció un control extern realitzat per una entitat de control reconeguda pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Consell Regulador
C/ Àngel Guimerà, 9 baixos
25310 Agramunt
telèfon / fax 973 391732
igptorroagramunt@ajuntamentagramunt.net
www.igp-torrodagramunt.com

Torrons R. Vicens
Ctra. de Tàrrega s/n
25310 Agramunt
telèfon 973 39 06 07 / fax 973 39 16 01
info@vicens.com

Torrons Roig SA
Ctra. de Cervera km 19,100, L-303
25310 Agramunt
telèfon 973 39 00 36 / fax 973 39 06 90

Torrons Artesans Fèlix
Comtessa d'Aurembiaix 5
25310 Agramunt
telèfon 973 39 03 19 / fax 973 39 03 19

Torrons Lluch
Polígon industrial s/n
25310 Agramunt
telèfon 973 39 00 30 / 973 39 09 44

  La vedella dels Pirineus Catalans

Races i àmbit de Producció
Queden emparades sota aquesta indicació geogràfica protegida els vedells i les vedelles de la raça Bruna dels Pirineus i altres races d'aptitud càrnia així com els seus creuaments nascuts en l'àmbit de producció que comprèn totes les comarques pirinenques i prepirinenques (Alt Empordà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i era Valh d'Aran).

Característiques de Producció
Les vaques i els vedells es crien en règim extensiu o semiextensiu, on l'alimentació de base són les pastures. Les cries creixen a l'aire lliure i mamen de la mare un mínim de quatre mesos. Aquesta alimentació es complementa amb herba de pastura.
Posteriorment, l'engreix es fa a les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles com cereals i lleguminoses.

No s'utilitzen ni greixos ni farines d'origen animal. El sacrifici es realitza en escorxadors autoritzats pel Consell, on es controla la matança, s'identifiquen les canals i es fa el seguiment de l'oreig i la posterior distribució.

La vedella dels Pirineus Catalans

Característiques de la carn
El color de la carn va de rosat a vermell brillant i el greix de blanc a crema. Presenta infiltracions de greix muscular.

Comercialització
Es porta a terme en establiments registrats i autoritzats, degudament identificats, en els quals la carn va acompanyada d'un certificat que garanteix tot el procés i on figura el logotip de la indicació geogràfica que identifica que es venuda com a "Vedella dels Pirineus Catalans".

Empreses inscrites a la Indicació Geogràfica Protegida:
Consell Regulador
Partida Sant Esteve, 6
25700 La Seu d'Urgell
telèfon 973 35 39 84 / fax 973 35 42 30
igp@vedellapirineus.org

Mafriseu, SA.
Castellciutat, s/n
25700 La Seu d'Urgell
telèfon 973 35 14 92 / fax 973 35 42 30
mafriseu@mafriseu.com

Telf  902 10 11 10 ·    lleidatur@lleidatur.com    · © 2009  ARA  LLEIDA ·  Avís legal  ·