Sabies que a la Val d'Aran es produeix un dels caviars més apreciats d'Europa?
Excel·lent aigua, excel·lent esturió
La Val d’Aran, amb la seva natura i la seva tradició, és sinònim de qualitat i prestigi. És la seguretat
d'un bon producte. Un ambient natural per a un producte únic: esturió i caviar de la Val d’Aran.
És un dels únics emplaçaments a Europa on tenim una activitat d'oci lligada a una piscifactoria de
producció de caviar i de carn d'esturió, a més de trobar-se en un entorn excepcional en l'àmbit
mediambiental i turístic com ho és la Val d’Aran: un lloc d'informació sobre l'esturió, la seva història,
els perills que l'amenacen (no oblidem que es tracta d'una espècie en vies d'extinció) i també la seva
gastronomia.
L'esturió és un peix dels nostres rius: hi ha 29 espècies diferents d'esturions repartides pel planeta.
Algunes espècies poden assolir fins als 8 m de longitud i els 800 kg de pes i poden arribar a viure fins
als 60 anys. Durant la segona meitat del segle XX l'esturió va desaparèixer dels nostres rius i del nostre
litoral. Les causes: la construcció de preses i la seva contaminació. El Garona, al seu pas per
la Val d’Aran, és un dels pocs rius d'Europa que tenen encara esturions en estat salvatge.
ACTIVITATS
VISITES DE LA PISCIFACTORIA ( 90 minuts). Descripció de tota l'activitat, la cria de l'esturió a
la Val d’Aran. A més de 700 m d'altitud, nedant en aigües pures procedents del desglaç, els nostres
esturions creixen en un entorn natural a petites piscines repartides per la riba del riu Garona. Durant
la visita s'observaran i fins i tot tindrem l'oportunitat de pescar i tocar diversos esturions. També
es donarà una explicació bàsica del mètode i les tècniques de treball a l'hora de l'elaboració
del caviar.
Addicionalment s'ofereixen dinars o sopars i la possibilitat de degustar i comentar el caviar (amb
la personalitat d'un producte fresc i acabat d'extreure, garantia de qualitat i excepcionalitat dels
ous d'esturió) com també les receptes d'esturió de què constarà el menú. S'ha recuperat una
exquisida menja de la qual ja es gaudia a segles anteriors: degustar un plat d'esturió i caviar és
una experiència delectable per als sentits. Un repte per a la vostra imaginació.
D'altra banda, hi ha la possibilitat de gaudir d'un circuit d'aigües termals a les instal·lacions del
Centre Termal Es Termes de Les, com també de fer activitats d'aventura. |