Fòrum

TEMA: consultes sobre la independència de Catalunya celebrades aquest diumenge

consultes sobre la independència de Catalunya celebrades aquest diumenge14/12/2009 - 00:02:14
Nom: Jmamvel

La participació en les consultes sobre la independència de Catalunya celebrades aquest diumenge en 166 municipis catalans s'acosta, al 30% del total, el que equivaldria a uns 200.000 d'un cens total de 700.000 cridats a votar . Una xifra que no compleix amb l'objectiu d'un 40% de participació fixat per la coordinadora nacional de la consulta per la independència. Ni tan sols en els pobles amb major suport independentista, ni donant el vot a nens de 16 i 17 anys, ni permetent als immigrants : musulmans, romanesos, sud-americans i africans, tots sense dret a vot, ni amb tot això sou capaços d'arribar al 30%. EXIT ROTUND!! semblava impossible superar el poc interes que va tenir la gent per a votar el Estatut però bravo! ho heu aconseguit!

Respondre

73 lectures

  


Re: consultes sobre la independència de Catalunya celebrades aquest diumenge14/12/2009 - 00:53:13
Nom: publicat en un diari digital

Tot i que la participació en la consulta d'aquest diumenge a 166 municipis catalans va ser molt modesta, ningú dubtava per endavant que el resultat seria "sí". Puesto que la iniciativa sólo contaba con el respaldo de las formaciones independentistas y puesto que se había trampeado el censo de votantes, de forma que también tuvieran derecho a voto los jóvenes menores de edad de más de 16 años y los inmigrantes empadronados. Com que la iniciativa només comptava amb el suport de les formacions independentistes i com que s'havia trampejant el cens de votants, de manera que també tinguessin dret a vot els joves menors d'edat de més de 16 anys i els immigrants empadronats. Y así sucedió finalmente: el "sí" ganó de calle con el 94,71% de los votos. I així va succeir finalment: el sí va guanyar de carrer amb el 94,71% dels vots. El 3,53% votó "no", los votos en blanco representaron el 1,76% y los nulos, el 1,034% restante. El 3,53% va votar "no", els vots en blanc van representar el 1,76% i els nuls, el 1,034% restant.

Sus organizadores y los partidos que la han respaldado se apresuraron a proclamar que, aunque no vinculante, el resultado es un termómetro de lo que quiere la sociedad catalana. Els seus organitzadors i els partits que l'han recolzat es van afanyar a proclamar que, encara que no vinculant, el resultat és un termòmetre del que vol la societat catalana. Es más, el líder de ERC , Joan Puigcercós , señaló que "mañana -por este lunes- Cataluña no será igual, porque ahora ya no depende de Madrid, sino de ella misma", y consideró que cuando la sentencia del Tribunal se haga pública serán "inviables algunas de las cosas que la población de Cataluña desea". És més, el líder d'ERC, Joan Puigcercós, va assenyalar que "demà-per aquest dilluns-Catalunya no serà igual, perquè ara ja no depèn de Madrid, sinó d'ella mateixa", i va considerar que quan la sentència del Tribunal es faci pública seran "inviables algunes de les coses que la població de Catalunya desitja". El alcalde de San Cugat del Valle (la localidad con mayor censo, 59.042 vecinos), Lluís Recoder , definió la consulta como "un toque de atención para toda la gente de fuera de Cataluña que no entiende la voluntad del pueblo catalán de poder tener un futuro autogobierno". L'alcalde de Sant Cugat de la Vall (la localitat amb més cens, 59.042 veïns), Lluís Recoder, va definir la consulta com "un toc d'atenció per a tota la gent de fora de Catalunya que no entén la voluntat del poble català de poder tenir un futur autogovern ".

Pero, ¿realmente ha sido un medidor de algo? Però, realment ha estat un mesurador d'alguna cosa? Primero de todo, los 700.000 votantes llamados a las urnas -de ellos 120.000 eran inmigrantes- apenas suponían el 10% del censo electoral de Cataluña, una muestra insuficientemente representativa a todas luces. Primer de tot, dels 700.000 votants cridats a les urnes-dels quals 120.000 eren immigrants-tot just suposaven el 10% del cens electoral de Catalunya, una mostra insuficientment representativa de totes totes. Segundo, la convocatoria ni siquiera caló entre los votantes: la organización, con la Coordinadora para la consulta sobre la Independencia de Cataluña al frente, esperaba una participación del 40%. Segon, la convocatòria ni tan sols va calar entre els votants: l'organització, amb la Coordinadora per a la consulta sobre la Independència de Catalunya al capdavant, esperava una participació del 40%. Se conformaba con ese porcentaje, pero es que ni siquiera se cumplió. Es conformava amb aquest percentatge, però és que ni tan sols es va complir.

Por mucho: la participación final rozó el 30%. Per molt: la participació final va fregar el 30%. Es decir, se emitieron 200.000 votos de un total de 705.000 personas con derecho a voto. És a dir, es van emetre 200.000 vots d'un total de 705.000 persones amb dret a vot. El fiasco, por mucho que los pro consulta se empeñaran en disimularlo, fue mayúsculo, especialmente en las localidades más grandes, donde la abstención llegó incluso al 82%. El fiasco, per molt que els pro consulta es van entestar a dissimular-ho, va ser majúscul, especialment a les localitats més grans, on l'abstenció va arribar fins i tot al 82%. Ni siquiera en las elecciones europeas, donde tradicionalmente la abstención es muy alta, se votó tan poco. Ni tan sols en les eleccions europees, on tradicionalment l'abstenció és molt alta, es va votar tan poc. En los últimos comicios al Parlamento europeo (en junio), la participación en Cataluña se situó en el 36,94%. En els últims comicis al Parlament europeu (al juny), la participació a Catalunya es va situar en el 36,94%. Por poner más ejemplos, en el referéndum del Estatuto de autonomía votó el 49% del censo; y, en las generales del año pasado, el 70,3%. Per posar més exemples, en el referèndum de l'Estatut d'autonomia va votar el 49% del cens, i, en les generals de l'any passat, el 70,3%.

Y todo ello pese a la intensa campaña propagandística de las semanas previas, con Joan Laporta como estrella mediática como destacó El Semanal Digital . I tot això malgrat la intensa campanya propagandística de les setmanes prèvies, amb Joan Laporta com a estrella mediàtica. Además de él, habían apoyado la consulta decenas de asociaciones y un centenar de artistas e intelectuales, junto con los ayuntamientos de una parte importante de los municipios protagonistas. A més d'ell, havien donat suport a la consulta desenes d'associacions i un centenar d'artistes i intel.lectuals, juntament amb els ajuntaments d'una part important dels municipis protagonistes. No en la participación, pero la publicidad sí caló en la prensa nacional e internacional. No en la participació, però la publicitat sí que va calar a la premsa nacional i internacional. De los 187 medios acreditados, una docena eran extranjeros, entre ellos Le Monde , Financial Times y la BBC . D'els 187 mitjans acreditats, una dotzena eren estrangers, entre ells Le Monde, Financial Times i la BBC.
PD: molt interesant fer-hi una ullada a tota la prensa escrita.

Respondre

68 lectures

  




- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: