ICV > Vegueria de Girona > Alt Urgell > La Seu d'Urgell > notícies > Joan Boada inaugu...

Notícia

Fletxa_component
19/06/2008
Joan Boada inaugura a La Seu la nova Delegació dels Serveis Territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a l'Alt Pirineu i Aran.

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat del director dels Serveis Territorials a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, ha inaugurat aquest matí la nova seu dels Serveis Territorials del Departam...

La nova seu es troba en una zona cèntrica de la Seu d'Urgell (Alt Urgell), concretament als baixos del carrer Comtat d'Urgell, número 10.

Joan Boada ha explicat que "avui és un dia especial pel departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per haver inaugurat la seu dels Serveis Territorials de l'Alt Pirineu i Aran perquè compleix amb un dels principals objectius de la conselleria que és portar l'acció de govern al territori per conèixer de primera mà les seves necessitats".

Durant la inauguració de la nova seu, el secretari general ha anunciat que "a l'estiu es facilitarà de forma gratuïta a tots els ajuntaments que no tinguin policia local dos terminals de la xarxa Rescat per tal que aquests municipis puguin estar connectats a la xarxa d'emergències".

Boada també ha avançat que durant el mes de juliol es durà a terme la licitació del futur parc de bombers de la Seu d'Urgell, que comptarà de forma permanent amb un heliport i amb la presència d'un equip del Grup de Rescat i Actuacions Especials (GRAE).

L'objectiu d'aquesta nova seu és oferir una representació institucional a l'Alt Pirineu i Aran (la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i la Cerdanya) del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i de totes les activitats que hi desenvolupa, tot acostant al territori la gestió d'algunes d'aquestes activitats i unificant en un sol espai els serveis administratius

S'hi presten, pel que fa a l'atenció directa al públic, tant a particulars com a institucions, els serveis corresponents a protecció civil, seguretat privada i joc i espectacles (gestions com ara la petició de permisos per a celebracions, els canvis d'emplaçaments de màquines escurabutxaques o la gestió de contractació de les empreses de seguretat privada). Al mateix temps, s'hi coordinen les actuacions territorials que es deriven de la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació, com ara la participació ciutadana, la memòria democràtica o la promoció de la pau i els drets humans.

Properament s'hi incorporarà una unitat de salut laboral, que tindrà cura de la prevenció de tot el personal del Departament, amb atenció especial al col•lectiu de mossos i bombers.

A banda de representar el Departament en el seu àmbit funcional, els directors territorials han assumit totes les competències en matèria de jocs i espectacles, des d'inspeccions fins a autoritzacions d'activitats recreatives, prevenció de la violència en espectacles esportius, de seguretat privada, de protecció civil i de participació i relacions institucionals.

Orgànicament, els nous directors, el nomenament dels quals es va publicar al mes de novembre al DOGC, depenen directament de la Secretaria General del Departament.

DJ 24/12/2009 | 18:12
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
186
  • Mesveure