inici > Notícies > Notícies

S´inicien els cursos del Pla de Transició al Treball


El dia 1 de setembre s’inicia el curs del Pla de Transició al Treball que, com a diferencia dels últims 10 anys, està format pels mòduls d’Auxiliar mecànica i electricitat i d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

El curs el realitza l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Amposta mitjançant un conveni de col•laboració amb el Departament d´Educació dins del Programa de Garantia Social amb fons europeus, que es canalitzen pel Departament de Treball. Des de l’Àrea insistim molt en aquest Programes i projectes que apropen la formació a l’empresa.

Aquests mòduls ofereixen a tots els nois i noies que no han superat l’ESO o bé que no tenen cap qualificació professional, l’oportunitat d’aprendre una professió, realitzant pràctiques a una empresa i d’aquesta manera entrar a formar part del món laboral.

D’altra banda, es dóna l’opció de presentar-se a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà per a tots aquells que vulguin continuar els seus estudis.

La valoració del passat curs 2008/2009 ha estat molt positiva, tant per part dels joves, segons els quals han millorat tant en coneixements professionals com a nivell personal, mostrant en la majoria dels casos un alt grau de satisfacció, com per part dels tutors i monitors dels mòduls, segons els quals s´ha produït una maduració personal manifestada en les actituds dels alumnes vers el treball i la vida en general.

En aquest curs van col•laborar un total de 33 empreses, 16 d’hostaleria i 17 d’electromecànica.

Durant 10 anys s’ha vingut fent un mòdul de cuina. Avui en dia, la demanda per part de nois i noies va dirigida a qüestions més tècniques i administratives. I en aquesta intenció, en un futur es preveu recuperar el mòdul de cuina. D’acord amb el Departament de Treball i la coordinadora del Programa es fa la proposta d’un canvi formatiu per al nou curs 2009/2010. Els 2 mòduls compten amb professorat de l´IES MONTSIÀ. Tots dos mòduls tenen una durada d’un curs lectiu, amb hores de pràctiques en una empresa del sector.

Data de publicació: 3/9/2009

Àrea de Promoció i Desenvolupament Econòmic de l´Ajuntament d´Amposta
Plaça d´Espanya, 2-4 · 43870 Amposta · Tel. 977702306 - Fax 977703605

correu electrònic - informació general - avís legal