Corredors.cat

Temes més nous al fòrum

Saint Louis 1904. III Jocs Olímpics, una marató i una òpera buffa. Anthropology Days

alt

Enric Hernández March (Enric59)

 

La història dels III Jocs Olímpics són el relat d’un despropòsit rere un altre. Van ser una paròdia esportiva, malgrat l’esforç dels esportistes. Un espectacle de barraca de fira, amb parada de monstres inclosa.

Inicialment, els Jocs s’havien de celebrar a Xicago, però el president Roosvelt va voler que se celebressin a Saint Louis aprofitant l’Exposició Mundial, la anomenada The Louisiana Purchase Exposition, que, a més, celebrava el centenari de l’annexió de Lousiana a la Unió. La política passava per sobre dels ideals olímpics i l’organització va demostrar ser més incompetent que la de París quatre anys enrere.

 

Un segle de Maratons

logo-centenari-petitClica, apunta't a la llista i fes història amb corredors.cat
 
Dissabte dia 30 de gener a les 11h pots fer història en la commemoració que a corredors.cat volem fer de la primera marató que es va celebrar a Catalunya.
Aquell dia farà un segle que quatre atletes pioners van córrer en un velòdrom la distància mítica de 42,195 metres.
El lloc de trobada serà a Barcelona, a la cruïlla dels carrers Muntaner amb París, que és on era el velòdrom i l'acte consistirà en una recreació de la sortida per part de quatre atletes disfressats segons les fotos de l'època, seguits a poca distància de la resta de correcat@s amb les nostres samarretes.
 
Si vols assistir-hi, confirma-ho al llistat. Tindràs un diploma commemoratiu! 
 

Sopar Corredors.Cat 2010

Hola a tothom,


Un any més ha arribat el moment de celebrar el nostre sopar anual!!
Els que heu vingut a les anteriors edicions ja sabeu que el sopar de Corredors.cat és molt més que un sopar. A més de xerrar, menjar i riure, es farà lliurament dels premis pastanaga... i hi haurà les estrenes de “Pastanaga Productions” que algun dia trobarem als Oscars de Hollywood.
Us animem a tots a assistir-hi, és un bon moment per fer partícips de la vostra afició a les vostres parelles, i per als que us heu incorporat fa poc a la família correcat és una oportunitat per posar cara a cada nick.

Ara cal que els que vulgueu assistir-hi confirmeu assistència: aneu al TPV, trieu el menú i feu el pagament. En època de crisi hem fet un esforç i el menú és més barat que l’any passat.
 

100 anys de la primera Marató a Catalunya

En el fil de "La Marató en genèric", fa ja força temps que tant en Pucurull com jo mateix vam arribar a fer menció de la celebració de la primera marató feta a Catalunya que es va celebrar a Barcelona el diumenge 30 de gener de 1910 i de la que en breu es celebraran 100 anys. El fet està documentat i és entre els estudiosos conegut però és molt probable que l'efemèride passi totalment desapercebuda arreu. He volgut fer una recerca tan exhaustiva com m'ha estat possible per saber-ne més: la localització, els protagonistes, l'impacte que va tenir... i lògicament ho vull compartir aquí a corredors.cat. Que jo sàpiga és el primer cop que es fa un apropament tan detallat d'aquesta cursa.

 

Rosa Morató

Rosa Morató va fer diumenge un nou pas endavant en la seva carrera esportiva en guanyar la medalla de plata a l'Europeu de cros disputat a la capital irlandesa. Fa dos anys la barcelonina ja va ser al podi, aleshores amb el bronze al campionat de Toro (Zamora). "Ja només em falta l'or, i ho intentaré l'any que ve a Portugal, tot i que serà difícil perquè les portugueses estan molt fortes", va indicar acabada la cursa.

Sobre el terreny, Morató, quatre cops campiona estatal de l'especialitat, es va veure superada per la britànica Hayley Yelling, que va cobrir els 8.018 metres en un temps de 27 minuts i 49 segons, pels 27:56 de la catalana, que deia: "He arribat molt bé a l'Europeu i m'he trobat genial".

Pel que fa a la categoria masculina, la victòria va ser per a l'etíop nacionalitzat espanyol Alemayehu Bezabeh (30:45), mentre que el català Carles Castillejo creuava la meta en el trenta-cinquè lloc (32:42). Bezabeh, de 23 anys i que només en porta dos entrenant-se –va arribar a Madrid el 2006 com a immigrant il·legal i va passar-se els primers mesos dormint al carrer–, es converteix en el segon atleta de l'Estat que guanya l'or, després que la palentina Marta Domínguez ja ho va fer el 2007.

Per acabar d'arrodonir la jornada, l'atletisme espanyol també va pujar al podi en la categoria d'equips, en la qual es va emportar igualment l'or en homes i es va penjar el bronze en dones.
Font: Diari Avui
 

Usuari