La comarca de la Selva participa com a convidada d’honor al premi Living-Labs Global Showcases Award


La comarca de la Selva hi participa  juntament amb altres ciutats i territoris innovadors de nivell internacional

La comarca de la Selva participa com a convidada d’honor al premi “Living- Labs Global Showcases Award”, juntament amb d’altres ciutats i territoris innovadors a nivell internacional. La Selva ha estat seleccionada juntament amb Chicago (USA), Barcelona, Stockholm (Suècia), Eindhoven (Holanda), Taipei (R.O.C) Càceres, Oeiras (Portugal) i Sant Cugat del Vallès. La participació al Premi s’inclou dins el Pla d’Innovació de la comarca de la Selva i en el marc de l’eix estratègic “d’estructuració de programes d’atracció i acollida de capital humà capacitat que ajudi a desenvolupar processos d’innovació a les empreses de la comarca.

Així, cada una de les ciutats o territoris ha participat al procés exposant les seves necessitats o reptes de futur dins d’un àmbit d’acció concret. En el cas de La Selva es presenten noves solucions innovadores que integrin turisme, gastronomia i indústria alimentària. Pel que respecte la resta de ciutats i territoris, Chicago ha exposat solucions per comunitats intel•ligents en l’àmbit de la integració de la salut, educació i seguretat; Barcelona, per l’autormització dels serveis urbans per a les ciutats; Stockholm, pel desenvolupament d’e-serveis per a ciutadans i empreses; Eindhoven: per les TIC(tecnologies de la informació i comunicació)  i increment de la participació ciutadana als processos públics;Taipei, per serveis intel•ligents, solucions tecnològiques i nous processos i serveis per fer la ciutat més accessible com a destinació turística; Càceres, per la cultura i la participació social, eines de col•laboració; Oeiras, per millores en la gestió de l’aigua a les ciutats per reduir-ne el consum a un 50%. I, finalment, Sant Cugat del Vallès,  Posicionar-se com a “Eco-ciutat del coneixement excel•lent” a nivell Europeu. El procés ha continuat amb l’oferiment per part d’empreses globals i d’arreu del món de sol.lucions tecnològiques a aquestes necessitats i amb la selecció per part d’un jurat de cada territori de les cinc millors propostes.

En el cas de la comarca de la Selva s’han seleccionat de més de  300 propostes presentades els  cinc projectes següents: LarderBytes.com. Sustainable Food (aliment sostenible);Wikiloc Active Routes (rutes actives); ubilabs City 2.0. (Ciutat 2.0); Energy Saving through Smart Applications (Aplicacions intel.ligents per l’estalvi energètic); The Intel•ligent CITY (La ciutat intel•ligent)

Presentació dels premis i selecció del guanyador

La presentació pública dels premis tindrà lloc el pròxim diumenge, 14 de febrer a l’ESADE-Creapolis de Sant Cugat del Vallès,  coincidint amb el Barcelona Mobile World Congress d’enguany.

Els guanyadors del Premi Living Labs Global Showcase seran convidats a pilotar les seves pròpies solucions en aquestes ciutats o territoris per tal de demostrar l’eficàcia de les noves solucions i oferir un primer pas perquè aquests proveïdors innovadors puguin accedir a nous mercats.  L’acte d’entrega dels guardons per part de cada ciutat o territori anirà a càrrec dels alcaldes o representants polítics,  entre els que hi haurà els de la comarca de La Selva.