Notícia

Vic-043457
Fletxa_component
14/02/2010
Igualtat de drets, de deures i d'oportunitats: la millor eina per integrar els col·lectius d'immigrants

Aquesta és la principal conclusió de la taula rodona que, sota el títol “Immigració i Ciutadania: després de Vic, què?”, va organitzar ICV el passat dissabte a la Casa de Cultura Sant Francesc

Iniciativa per Catalunya Verds, amb la col·laboració de diferents associacions d’immigrants de Granollers, ha organitzat aquest dissabte a la Casa de Cultura Sant Francesc de la nostra ciutat una taula rodona sobre els drets de ciutadania de les persones nouvingudes.

 

En l’acte ha intervingut el coordinador de l’àmbit d’Immigració i Ciutadania d’Iniciativa, Lluís Esteve, que ha presentat com a element clau en les polítiques d’integració “assolir la igualtat efectiva de drets, de deures i d’oportunitats” entre les persones nouvingudes i la població autòctona. Esteve, regidor d’ICV a l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, ha afegit que “no pot haver-hi identificació dels col·lectius d’immigrants amb la seva terra d’acollida sense que els siguin reconeguts els mateixos drets de ciutadania que a la població autòctona”.

 

Esteve ha fet referència a la història de Catalunya com a país vinculat a la immigració, actuant tant d’emissor com de receptor en funció de les conjuntures econòmica i política. “Catalunya, un sol poble” i “català és tot aquell que viu i treballa a Catalunya” són afirmacions històriques que, segons el dirigent ecosocialista, millor reflecteixen la tradicional implicació del nostre país amb la integració dels col·lectius d’immigrants.

 

També ha fet referència a la història l’altre ponent de l’acte, l’escriptor i historiador roquerol César Alcalá. Alcalá ha donat especial importància a “la necessitat d’adaptar el finançament de les diferents administracions, en especial de la municipal, per fer front a l’augment del cost de la prestació de serveis que implica l’arribada de contingents importants de població immigrant”.

DV 12/03/2010 | 13:39
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
Banner_butlleti
  • Mesveure