dilluns, 29 de març de 2010

La Sala

Acabada la guerra, l’any 1944 va sorgir la idea de crear un local públic de grans dimensions per acollir espectacles culturals i activitats socials. L’impulsor del projecte va ser Julià Carbonell, llavors alcalde i president de la Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos de Argentona. Carbonell va convèncer els pagesos i comerciants perquè col·laboressin econòmicament en el projecte, que finalment es va inaugurar l’any 1949.

El cinema va ser la principal oferta lúdica que acollia i entre els anys 40 i 50 va viure l’etapa daurada omplint fins a la bandera per veure les pel·lícules de l’època. A partir dels anys 80 la Sala va caure en decadència i des de llavors només s’ha omplert per acollir els balls de Carnestoltes i Festa Major d’hivern, a més dels espectacles de la Temporada de Teatre, Música i Dansa.

Des del 28 de juliol del 2000 és del poble després que l’Ajuntament va signar amb els pagesos el traspàs definitiu. A finals de març del 2002 van començar les obres per deixar la Sala amb la seva millor cara. 


Inscripcions Fira d'Artesans
Preinscripció curs escolar escoles públiques
Esports
Campanya estalvi d'aigua
Licitacions
Plans municipals
Oferta Pública
Ràdio Argentona
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Policia Local d'Argentona
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?