Banner
Banner
Banner
format impressió |  contrast  

CCOO de Catalunya

Identificació
Usuari/a Password

què és això?
Idiomes


Cercador  

ccoo de catalunya
via laietana, 16
08003 barcelona
telèfon 934.812.700
Fax. 933.151.724
conc@ccoo.cat
com accedir-hi?

 

 

foto edifici CCOO de Catalunya

Segons sentència del Tribunal Suprem

Les revisions salarials pactades en conveni col·lectiu conforme a l'IPC previst són vàlides i es consoliden


Foto El Tribunal Suprem (Sala Social) en sentència de data 18-2-2010, dictada en matèria de conflicte col•lectiu interposat per CCOO contra el grup d'empresa de Sogecable, al qual es va adherir el sindicat UGT, considera que les revisions salarials pactades en conveni col•lectiu conforme a l'IPC previst són vàlides i es consoliden, encara que l'IPC real resultés finalment inferior a aquell, sense que procedeixi revisió salarial "a la baixa" en aquests supòsits.

Assenyala l'Alt Tribunal, que la manca de republicació formal pel Govern de la previsió de l'IPC no pot conduir a la inaplicació dels pactes de revisió salarial, ja que existeix una previsió real, contemplada en la Llei de pressupostos gnerals de l'Estat per a la revalorització de les pensions de classes passives de l'Etat i de les contributives del sistema de la Seguretat Social, que equivalen al reconeixement implícit d'una previsió real per part del Govern sobre l'increment de l'IPC.

També descarta el TS que puguin efectuar-se revisions a la baixa en el salari dels treballadors si l'IPC real resultés inferior al previst, si no està així expressament pactat per les parts.







Compartir a:
25/03/2010



Afilia't










© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI