English | Español
Accès a la intranet
Usuari
Password
 
 
ICTA - Instituto de Ciencia y Tecnología AmbientalesIRTA - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
SosteniPrA organitza el Workshop 'Aigua, Agricultura i Ciutats'
Data de Publicació 09-03-2010
El workshop es dirigeix a investigadors interessats en la gestió de l'aigua (aspectes socials, territorials, tecnològics i ambientals); més específicament a aquells que desenvolupen recerca en aigua i sistemes urbans, i aigua i agricultura. L'acte tindrà lloc a la Sala de Graus II de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB el dimecres 24 de març, de 9 a 14.15h. És necessària inscripció prèvia a ramon.farreny@uab.cat
http://dl.dropbox.com/u/2927718/Workshop_AIGUA_240310.pdf
Inèdit Innovació al Workshop d'Ecodisseny de la UPC.
Data de Publicació 25-02-2010
L'objectiu de la jornada és acostar a la comunitat politècnica conceptes que considerem interessants per incorporar al seu bagatge professional. I ens agrada fer-ho per veu de persones implicades en els tema. L'acte consta de quatre ponències, una primera a càrrec de Joaquim Lloveras, del Departament de projectes de la ETSEIB i tres ponències més a càrrec de persones provinents del món de l'empresa i l'eco disseny. - Joaquim Lloveras Macià del departament de Projectes de l'ETSEIB, UPC - Eloi Montcada i Elias director d'àrea a lavola Serveis per a la sostenibilitat - Carles Martínez Gasol director de projectes a Inèdit - Petz Scholtus eco creative at Pöko Design. El convidem a assistir a l'acte i a fer extensiva aquesta invitació a qualsevol persona que hi estigui interessada.
http://www.upc.edu/aaupc/index.php?option=com_content&task=view&id=1730&Itemid=71&lang=CA
INÈDIT organitza la jornada NORMA D'ECODISSENY. Experiències d'aplicació de la UNE 150.301
Data de Publicació 16-11-2009
El dia 3 de desembre de 2009, a la Sala d'Actes del Departament de Medi Ambient i Habitatge (9-12:30h), INÈDIT organitza una jornada que es dirigeix a empreses interessades en l’Ecodisseny i en les eines d’anàlisi ambiental com a factor d’innovació. BLOC I: MARC CONCEPTUAL DE L’ECODISSENY S’explicarà el procés d’ecodisseny i les diferents eines d’anàlisi ambiental que permeten encarar el procés de certificació amb màximes garanties. BLOC II: EXPERIÈNCIES EMPRESARIALS D’APLICACIÓ Empreses certificades amb la UNE 150.301, donaran a conèixer les oportunitats i barreres que ofereix la Norma d’Ecodisseny des d'una visió empresarial. OBJECTIUS • Introduir conceptes bàsics d’ecodisseny. • Presentar el procés d’ecodisseny: Eines ambientals i aspectes metodològics. • Conèixer les oportunitat i barreres des de la visió empresarial de l’aplicació de la UNE 150.301. • Informar sobre les subvencions a empreses que atorga la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge. • Potenciar l’aplicació de la Norma d’Ecodisseny. Més informació i inscripcions: info@ineditinnova.com
www.ineditinnova.com
Projects for Masters Program, proposed by Gara Villalba
Data de Publicació 23-10-2009
http://rapidshare.com/files/296459479/Masters_projects_Gara_Villalba.zip
Inèdit Innovació, spin-off de SosteniPrA, estrena lloc web.
Data de Publicació 15-10-2009
Inèdit Innovació estrena el lloc web www.ineditinnova.com, on s'hi pot trobar informació relativa a l'empresa i els serveis que ofereix, la composició de l'equip de treball, així com notícies i informació dels projectes en curs. Us convidem a entrar-hi, bona navegació!
http://www.ineditinnova.com
Inèdit Innovació, spin-off de SosteniPrA guanya el 1er Premi del Concurs d'Idees per a la rehabilitació integral de zones turístiques de Calvià (Mallorca)
Data de Publicació 18-09-2009
L'equip participat per Inèdit Innovació i coordinat pels arquitectes César i Cristian Vivas guanya el 1er Premi del Concurs d'Idees per a la rehabilitació integral de zones turístiques de Calvià (Mallorca). El fort component d'innovació i sostenibilitat de la proposta han estat elements clau per la seva selecció per part del jurat.
EVALUACION AMBIENTAL DE LA PRODUCCION DEL CULTIVO DE TOMATE (Lycopersicon esculentum Mill.), BAJO CONDICIONES PROTEGIDAS EN LAS PALMAS GRAN CANARIA, ESPAÑA, MEDIANTE LA UTILIZACION DE LA METODOLOGIA DEL ANALISIS DEL CICLO DE VIDA (ACV), 2007-2009.
Data de Publicació 15-09-2009
Estimados amigos En nombre mío y de mis directoras Dra. María Asunción Anton Vallejo y Dra. Gara Villalba Méndez, se les hace una cordial invitación para que asistan al acto de defensa de la tesis doctoral el día jueves 17 de septiembre a las 12:00 horas en la Sala de Grados, de la Facultad de Ciencias de la Universidad Autónoma de Barcelona.
Exergy Analysis of Biofuels. Defensa tesi de doctorat de Laura Talens Peiró.
Data de Publicació 04-09-2009
Divendres 18 de Setembre, 12 hores. Defensa de la tesis de doctorat de na Laura Talens Peiró que duu per títol: Exergy Analysis of biofuels. Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Ciències a la UAB. La tesis ha estat dirigida per la Dr Gara Villalba Méndez i el Dr Xavier Gabarrell.
Tesis doctoral titulada: Environmental and Economic Integrated Assessment of Local Energy Crops producction in Southern Europe. Dia 13 de Juliol a la sala de graus de la ETSE (UAB)
Data de Publicació 19-06-2009
Dades. Autor: Carles Martinez Gasol i Direcció: Dr Xavier Gabarrell i Dr. Joan Rieradevall Resum La legislació Europea i Espanyola ha generat unes expectatives d’oportunitats pels cultius energètics sense haver realitzar estudis en profunditat sobre l’impacte ambiental i els balanços energètics i econòmic d’una implantació a gran escala d’aquests cultius. La present tesis analitza la producció de cultius energètics a escala local (100 km) des de tres vessants: energètic, ambiental, econòmic de tot el cicle de vida de la producció d’energia (electricitat o escalfor) mitjançant biomassa. El cultius seleccionats com a casos d’estudi són: Mostaza d’Etiopia (Brassica carinata) i Pollancre (Populus ssp) ambdós per la producció d’escalfor i electricitat i Colza (Brassica napus) per a la producció de biodièsel. Per tal de quantificar el balanç energètic i impacte ambiental dels sistemes de producció energètica basat en la biomassa de cultius energètics s’ha aplicat la metodologia d’Anàlisis de Cicle de Vida (ACV) el qual s’ha combinat amb altres eines d’anàlisis ambiental com són els sistemes d’informació geogràfica (SIG) i s’ha completat l’estudi amb un anàlisis econòmic del cost de producció de l’energia. El resultats obtinguts demostren que els cultius energètics en una escala d’implantació local presenten beneficis ambientals globals respecte als combustibles fòssils no renovables però poden presentar dificultats de viabilitat econòmics degut als baixos rendiments agrícoles. Tanmateix l’estudi verifica la necessitat d’una planificació territorial per tal d’implementar aquest cultius en les àrees més òptimes i amb punts de consum (polígons industrials, àrees de serveis, etc.) pròxims per tal d’assegurar el seu aprofitament local.
L'entrevista al 3/24.
Data de Publicació 25-05-2009
L'entrevista - 3/24 - 25/05/2009 Les nostres ciutats són sostenibles? En parlem amb Xavier Gabarrell, investigador de l'Institut de Ciències i Tecnologia Ambientals de la UAB.
http://www.tv3.cat/videos/1248039/Les-nostres-ciutats-son-sostenibles
Evaluation of urban sustainability through a metabolic perspective. Application in a Mediterranean coastal region. Defensa de la tesis de doctorat de na Maria Fragkou.
Data de Publicació 27-04-2009
Dimecres 3 de juny, 15 hores. Defensa de la tesis de doctorat de na Maria Fragkou que duu per títol: Evaluation of urban sustainability through a metabolic perspective. Application in a Mediterranean coastal region. Sala de Graus de l'ETSE. UAB. La tesis ha estat dirigida per la Dr Teresa Vicent i el Dr Xavier Gabarrell.
Barcelona presenta el seu primer projecte d'ecobarri El futur barri de Vallbona es desenvoluparà sota criteris d'eficiència ambiental i energètica
Data de Publicació 23-03-2009
Una de les principals característiques de l'ARE de Vallbona és que s'ha concebut com un barri sostenible exemplar. Sota aquest compromís, Barcelona Regional (BR) redactora del Pla Director, ha estat treballant amb l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona per tal de definir aquests criteris des d'un punt de vista ambiciós i realista. El futur barri de Vallbona es desenvoluparà, doncs, sota criteris d'eficiència ambiental i energètica, optimitzant la utilització de recursos locals (sòl, sol, aigua, verd i residus) i minimitzant les seves emissions, tot incrementant la qualitat de vida i el respecte a l'entorn.
http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=1&seccio=6&num_noticia=443587
Anàlisi dels Fluxos de Materials de Sistemes. Avaluació del Metabolisme Material a Diferents Escales. Tesis doctoral de la Dr Cristina Sendra. Dirigida per la Dr Teresa Vicent i Dr Xavier Gabarrell. Disponible a la xarxa.
Data de Publicació 20-03-2009
La Tesi Doctoral de Cristina Sendra i Sala amb el titol : Anàlisi dels Fluxos de Materials de Sistemes. Avaluació del Metabolisme Material a Diferents Escales, ha estat introduida a la base de dades TDX i es pot consultar directament a la seguent URL: http://www.tesisenxarxa.net/TDX-0320109-165035/
http://www.tesisenxarxa.net/TDX-0320109-165035/
Els plàstics i el desenvolupament sostenible. Conferència. Dimecres 4 de març de 2009. Sala de Graus Facultat de Ciències. UAB
Data de Publicació 26-02-2009
Organitzat per la coordinació de la titulació en Ciències Ambientals. Ponent: Francisco Cimadevila, director general de PlasticsEurope. Presenta el Dr Xavier Gabarrell (Dep. Enginyeria Química i investigador ICTA, UAB).
noticies/plastic.pdf
Cicle de debats. La ciutat sostenible. CosmoCaixa. Data inici: dijous 26 de febrer de 2009 a les 19 h.
Data de Publicació 22-02-2009
Per primer cop en la història de la humanitat hi ha més habitants en àrees urbanes que en àrees rurals. Aquest fet coincideix amb una població total que no para de créixer i uns recursos que no paren de minvar. És hora de començar a parlar de com vivim a les nostres ciutats. Cicle de conferències i debats. CosmoCaixa: Isaac Newton, 26. Barcelona 08022. www.lacaixa.es/ObraSocial Traducció simultànea. Coordinador Joan Rieradevall Dijous, 26 de Febrer. El disseny d’artefactes...a la vida diària Enzo Manzini Director de la Unitat de Recerca en Disseny i Innovació per la Sostenibilitat al Politècnic de Milà. Juli Capella Arquitecte. Expresident del FAD. Els objectes que fem servir cada dia modelen les nostres vides; el seu disseny modela l’impacte que exercim sobre el planeta. Dijous, 5 de març Arquitectura sostenible: l’art de la supervivència Felip Pich-Aguilera Arquitecte. Premi Nacional d’Arquitectura Sostenible. Enric Ruiz Geli Arquitecte. Arquitecte. Director de l’estudi d’arquitectura Cloud 9. Les cases on vivim són una expressió de la nostra cultura. Ara cal escollir: una cultura del malbaratament o una cultura per tal de romandre al planeta. Dimecres, 20 de Maig Metabolisme urbà: els fluxos de la ciutat Salvador Rueda Director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona Xavier Gabarrell Investigador del grup SosteniPra de l’ICTA,UAB. Podem veure les ciutats com a ens enormes que consumeixen recursos i produeixen residus. Podrem optimitzar aquests fluxos per deixar de malgastar? . Dimarts, 16 de Juny Ciutat vs Camp: harmonia amb la naturalesa Josep Maria Llop-Torné Arquitecte, urbanista i professor de la UdL i la UIA. Rosendo Pujol Director del Programa d’Investigació en Desenvolupament Urbà Sostenible. Les ciutats creixen i ho fan a expenses dels camps propers i dels recursos de les àrees rurals properes i llunyanes. Serà possible que aquesta relació sigui harmoniosa? Entrada gratuïta. Places limitades Horari 19.00 h
noticies/La Ciutat Sostenible.pdf
Noticia del grup SosteniPrA a la revista digital Sostenible.
Data de Publicació 21-11-2008
Entrevista: Carles Martínez-Gasol, Neus Puy i Laura Talens Investigadors del grup de recerca SosteniPrA "No té cap sentit afirmar en genèric que els biocarburants tenen un balanç energètic negatiu" Carles Martínez-Gasol, Neus Puy i Laura Talens són investigadors del grup de recerca SosteniPrA de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB. Els seus camps de recerca són respectivament l'anàlisi de cicles de vida dels cultius energètics, l'aprofitament energètic i químic de la biomassa forestal i anàlisi d'exergia de biocombustibles.
http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=1&seccio=4&num_noticia=439450
Seminario de herramientas informáticas asociadas al análisis del Ciclo de Vida (ACV). Disponibles las presentaciones de la jornada.
Data de Publicació 17-06-2008
Seminario de herramientas informáticas asociadas al análisis del Ciclo de Vida (ACV). Miércoles 18 junio 2008 Sala de Graus Edifici C, Facultat de Ciències, Universitat Autònoma de Barcelona. Campus Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Organiza:Xarxa Catalana ACV i Red Española ACV Coordinación del seminario: SosteniPrA (ICTA-UAB/ IRTA) Dr. J. Rieradevall (joan.rieradevall@uab.cat) Dra. A. Antón (assumpcio.anton@irta.cat) Disponibles las presentaciones en el siguiente enlace
http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/acv_jornada/index.htm
Jornada. Present i futur de les Spin off. Empreses d'investigació i desenvolupament en medi ambient. Disponibles las presentacions de la jornada
Data de Publicació 16-06-2008
Organitza Sostenipra. Inscripcions: carles.martinez@uab.cat Dilluns, 19 de maig de 2008, a les 9 hores del matí a la Sala de Graus de l'ETSE. Universitat Autònoma de Barcelona. La jornada està centrada en el procés de creació i desenvolupament d'empreses d'I+D que centren la seva activitat en el cap del medi ambient. El plantejament de la jornada és de caire participatiu i dinàmic en la què els assistents podran compartir experiències i trobar solucions concretes, útils i reals per a poder construir una empresa. Inscripcions al següent email: Més informació:
http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/spin_off/index.htm
Ecodisseny. Videos de l'exposició de mobiliari urbà ecodissenyat, i exposats a CosmoCaixa Madrid. El banc.
Data de Publicació 10-06-2008
Ecodisseny. Videos de l'exposició de mobiliari urbà ecodissenyat, i exposats a CosmoCaixa Madrid. El banc.
http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/videos_expo/ecobanc.avi
Ecodisseny d'Elements Urbans. Video dels avantatges de la paperera urbana ecodissenyada, i exposada a CosmoCaixa (Barcelona, Madrid)
Data de Publicació 10-06-2008
Ecodiseño de elementos urbanos. Video de ventanjas de la papelera urbana ecodiseñada y expuesta en CosmoCaixa (Barcelona, Madrid)
http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/videos_expo/ecopaperera.avi
Ecodisseny d'Elements Urbans. Video dels avantatges de l'aparcament de bicicletes ecodissenyat, i exposada a CosmoCaixa (Barcelona, Madrid)
Data de Publicació 10-06-2008
Ecodiseño de elementos urbanos. Video de ventanjas del aparcamiento de bicicletas ecodiseñado y expuesto en CosmoCaixa (Barcelona, Madrid. S'han desenvolupat sis ecoproductes: Ecobanc. Sra. Jeanette Altherr, Sr. Dario Fischman i Sr. Raimon Monsarro. Estudi Lievore Altherr Molina Ecofanal. Sr. Juli Capella i Sra. Stefanie Herr. Capella Garcia Arquitectura Ecomicroespai. Biblioteca mòbil. Sr. Antoni Rosselló i Sr. Sergi Miranda. Estudi Rosselló Ecoaparcament. Sr. Josep Novell i Sr. Josep Puig. Novell/Puig Design Ecopaperera. Sr. Gonzalo Milà Ecojardinera. Sr. Curro Claret
http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/videos_expo/ecoaparcabicis.avi
L'aplicació del disseny per al reciclatge, eix d'una jornada que organitza l'Agència de Residus de Catalunya. 10 de juny, la jornada Eines per a l’aplicació del disseny per al reciclatge, a l’Auditori del Foment de les Arts Decoratives (FAD) de Barcelona.
Data de Publicació 10-06-2008
Aquesta jornada se centrarà en l’aplicació de la norma europea UNE 150301, que reconeix les empreses que milloren de manera sistemàtica els impactes ambientals dels seus productes, tenint en compte totes les fases del seu cicle de vida. Aquesta convocatòria s’adreça a tots els col·lectius professionals vinculats al disseny i l’arquitectura que apliquin estratègies de millora ambiental en els seus productes. El programa de la jornada inclou la intervenció de Salvador Samitier, cap del Servei de Qualificació Ambiental de la Direcció General de Qualitat Ambiental, centrada en els instruments de gestió ambiental, la normativa, les ecoetiquetes i d’altres eines de gestió mediambiental. També hi intervindrà Cristina Alonso, tècnica de certificació d’AENOR, entitat dedicada al desenvolupament de la normalització i la certificació en tots els sectors industrials i de serveis, que se centrarà en la norma UNE 150301. Joan Rieradevall —doctor de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona— exposarà les motivacions per a l’aplicació d’aquesta normativa i parlarà sobre estratègies clau de millora ambiental en la producció.
http://mediambient.gencat.net/cat/el_departament/sala_de_premsa/notes/EIXUNAJORNADAARC.jsp?ComponentID=152677&SourcePageID=3075#1
Seminari d'eines informàtiques associades a l'ACV
Data de Publicació 22-05-2008
Seminari d'eines informàtiques associades a l'ACV Dimecres 18 juny 2008 Sala de Graus Edifici C, Facultat de Ciències, Universitat Autònoma de Barcelona. Campus Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Organitza:Xarxa Catalana ACV i Red Española ACV Coordinació del seminari: SosteniPrA (ICTA-UAB/ IRTA) Dr. J. Rieradevall (joan.rieradevall@uab.cat) Dra. A. Antón (assumpcio.anton@irta.cat)
noticies/Eines informatiques ACV.pdf
El 94% dels minerals que s'extrauen a Catalunya es destinen al sector de la construcció
Data de Publicació 29-04-2008
Notícia apareguda al portal terra, sobre la tesis doctoral de fluxos materials. Notícia publicada al portal Terra http://actualidad.terra.es/provincias/barcelona/articulo/catalunya_minerales_destinados_construccion_generan_2432305.htm També la podeu seguit al portal d'Europa Press: http://www.europapress.es/catalunya/noticia-minerales-destinados-construccion-catalunya-generan-ocho-millones-toneladas-anuales-dioxido-carbono-20080428195632.html
http://www.uab.es/servlet/Satellite?c=Page&cid=1090226434100&pagename=UAB%2FPage%2FTemplatePlanaDivsNoticiesdetall¬iciaid=1209450062172
Defensa Tesi Doctoral " Anàlisi dels fluxos de materials de sistemes. Anàlisi del metabolisme de materials a diferent escales" per Cristina Sendra
Data de Publicació 06-03-2008
Horari: 11h Data: 10 abril 2008 Lloc: Sala de Graus (ETSE).Universitat Autònoma de Barcelona Per mes detalls veure fitxer adjunt.
noticies/Tesi.pdf
Cada gota compta. Catalunya no aprofita milions de gotes. Cap a l'autosuficiència en l'ús de l'aigua.
Data de Publicació 19-01-2008
Els estudis realitzats pel grup de recerca SoteniPrA posen de manifest que Catalunya pot millorar molt en la gestió d'aquest recurs.L'àrea més poblada de Catalunya (27 municipis de costa, al voltant de Barcelona) podria ser autosuficient amb un bon aprofitament de l'aigua de pluja i en la millora global del sistema. L'aigua de pluja desaprofitada supera amb escreix l'actual consum d'aigua domèstica en la zona. La utilització de l'aigua de pluja, procedent de les àrees urbanitzades és l'única via sostenible a les necessitats d'aigua d'una gran àrea urbana com la de Barcelona.
http://www.sostenipra.cat/ciutats/jornada_archivos/agua.pdf
Èxit de participació en la Jornada Indicadors urbans d'autosuficiència ambiental per a aigua, residus, energia i materials. Consulteu el video de la jornada
Data de Publicació 12-12-2007
Seminari: Indicadors urbans d'autosuficiència ambiental per a aigua, residus, energia i materials Disponible el video. Si utilitzeu el navegador Explorer, podeu anar directament a les diferents parts de l'acte prement el botó correponent: Si utilitzeu el navegador Explorer, podeu anar directament a les diferents parts de l'acte prement el botó correponent: PRESENTACIÓ Teresa Batlle, Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AuS) del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) PONÈNCIES Xavier Gabarrell, Grup de Recerca Sostenibilitat i Prevenció Ambiental (SosteniPrA), Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA, UAB) Joan Rieradevall, Grup de Recerca Sostenibilitat i Prevenció Ambiental (SosteniPrA), Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA, UAB) DEBAT PRESENTACIÓ Teresa Batlle, Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AuS) del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) PONÈNCIES Xavier Gabarrell, Grup de Recerca Sostenibilitat i Prevenció Ambiental (SosteniPrA), Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA, UAB) Joan Rieradevall, Grup de Recerca Sostenibilitat i Prevenció Ambiental (SosteniPrA), Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA, UAB) DEBAT
http://antalya.uab.cat/ice/docAV/ac-inst/ac-inst_0708/ICTA_IndiUrb.htm
Jornada Indicadors de sostenibilitat per a barris. Lloc: FAD, Plaça dels Àngels 5-6, Barcelona Dia: 4 de desembre Hora: 18:00 ------------------Inscripció gratuïta.
Data de Publicació 02-11-2007
L’ Agrupació AuS (Arquitectura i Sostenibilitat) de la COAC i el grup de recerca SosteniPrA (Sostenibilitat i Prevenció Ambiental), adscrit a l’ICTA de la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen aquesta jornada de debat sobre indicadors urbans aplicats a barris. En el marc d’aquesta es presentarà el projecte Indicadores urbanos de autosuficiencia ambiental para agua, residuos, energia y materiales, que desenvolupa SosteniPrA i finançat pel Ministerio de Medio Ambiente (MMA). Un dels objectius del mateix és desenvolupar eines i mètodes per la diagnosis i l’avaluació del metabolisme urbà i els seus indicadors derivats, centrats en els fluxos d’aigua, residus, matèria i energia. Algunes de les eines i metodologies desenvolupades i aplicades són: l’anàlisi de fluxos artificials de l’aigua; l’anàlisi de fluxos de materials i energia; i l’Anàlisi del Cicle de Vida a infraestructures de barri. A partir d’aquesta orientació global -entorns urbans- la jornada se centrarà en els barris i el vector aigua. Es pretén afavorir un marc de discussió promogut per l’Agrupació AuS i SosteniPrA obert a tots els actors socials involucrats en la sostenibilitat dels barris. Programa de la Jornada • Inauguració i Presentació de la Jornada. Teresa Batlle de l’equip Arquitectura Pich-Aguilera i membre d’AuS. • Els indicadors urbans d’autosuficiència i eines d’Anàlisis de Cicle de Vida. El cas de l’aigua. Dr. Xavier Gabarrell, SosteniPrA, ICTA-UAB • El futur dels indicadors en els barris (energia/residus/materials). Debat. Dr. Joan Rieradevall SosteniPrA, ICTA-UAB Lloc: FAD, Guinovart, 2a Planta Plaça dels Àngels 5-6, Barcelona Entrada pel carrer dels Àngels / Elisavets
http://cities.sostenipra.cat
Ecodisseny aplicat als envasos. Video presentació.
Data de Publicació 10-04-2007
En el següent enllaç podreu descarregar-vos un video de l'aplicació de l'ecodisseny al sector dels envasos. Es presenta el treball realitzat pel grup SosteniPrA. http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/presentacio/envasos.flv si no podeu executar el fitxer, cal que us baixeu també la següent aplicació: http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/presentacio/flyplayer_setup.exe
http://einstein.uab.es/_c_ecolindus/sostenipra/presentacio/envasos.flv
 
  Copyright (C) 2007 - SosteniPrA, Sostenibilitat i Prevenció Ambiental- ICTA (UAB) - IRTA - Avís Legal