Europa press

Logo ep

Quinze dones han estat víctimes de la violència masclista des de començaments d'any, tres més que el 2009

18:2805.04.2010

MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

El Ministeri d'Igualtat ha elevat avui a 15 la xifra de dones mortes per la violència masclista des de començaments d'any, tres més que en el mateix període del 2009, quan a data 5 d'abril, figuraven onze dones en l'estadística mortes en les mateixes circumstàncies.

El recompte es produeix després de la confirmació que els assassinats succeïts aquest cap de setmana a Burgos i Valladolid responien a crims d'aquestes característiques. En els dos casos, les víctimes han estat atacades per les seves parelles, els que després es van suïcidar. Així, dels 15 agressors, quatre es van treure la vida (26,7%) i tres ho van intentar, tot i que sense arribar a consumar el suïcidi (20%).

Segons les dades proporcionades per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, del total de mortes només dos havien presentat denúncia prèvia (13,3%) i tenien en conseqüència una ordre de protecció vigent en el moment de l'assassinat.

D'elles, deu eren de nacionalitat espanyola i cinc estrangeres, amb edats compreses entre 51 i 64 anys (cinc víctimes), 31 i 40 anys (quatre víctimes), 21 i 30 anys (tres víctimes), 41 i 50 anys (tres víctimes). En deu dels casos, les dones convivien amb el seu agressor, en cinc vivien separats, eren exparella o es trobaven en fase de ruptura.

Per comunitats autònomes, els crims masclistes es reparteixen de la següent manera: quatre a Andalusia; tres a Castella i Lleó; dos a Catalunya; dos a Madrid; un a Astúries; un a les Balears; un a les Canàries i un a la Comunitat Valenciana.

Respecte al perfil dels agressors, onze d'ells eren espanyols i quatre estrangers, amb una mitjana d'edat que oscil·la entre 51 i 64 anys (40%); 31 i 40 anys (33,3%), 41 i 50 anys i més de 64 anys (13,3% en les dues franges d'edat).[FIN]

Cercador

Últimes notícies