ICV > Vegueria de Barce... > Barcelonés > Badalona > notícies > ICV-EUiA dóna sup...

Notícia

W_ies_la_pineda_oferta_batxillerat

IES La Pineda

Fletxa_component
19/03/2010
ICV-EUiA dóna suport a l'IES La Pineda perquè no es redueixi una línia de batxillerat al seu centre

En la moció que la coalició presenta al Ple es demana a l'alcalde i al regidor d'Educació que mostrin el seu rebuig cap a la proposta davant el conseller Maragall. "Reduir el batxillerat a una línia farà impossible una mínima diversificació en l'oferta de matèries de modalitat, ja actualment molt continguda i, per tant, l'oferta deixarà de ser atractiva per a una part de la ciutadania de Badalona", es denuncia en la moció

 ICV-EUiA dóna suport a l'IES La Pineda perquè no es redueixi una línia de batxillerat al seu centre i demana, en una moció, que l'alcalde i el regidor d'Educació es dirigeixin al conseller Maragall per tal de manifestar-li el rebuig de l'Ajuntament a la proposta presentada des del seu Departament.

En la moció es destaca que la reducció proposada és "un perjudici per a l'oferta d'educació" i és que La Pineda "té una clara vocació d'ensenyaments postobligatoris", de manera que "reduir el batxillerat a una línia farà impossible una mínima diversificació en l'oferta de matèries de modalitat, ja actualment molt continguda i, per tant, l'oferta deixarà de ser atractiva per a una part de la ciutadania de Badalona".

D'altra banda, en la moció es constata que la proposta "contradiu qualsevol criteri tècnic de planificació escolar ja que, actualment, al centre hi ha tres cursos d'ESO i, per tant, una previsió de matrícula més que suficient per a dues línies de batxillerat".

ICV-EUiA vol remarcar que la disminució de línies de batxillerat vol dir disminució de la diversitat de matèries optatives. En aquest context, l'alumnat veu reduïda les possibilitats de triar l'especialització necessària per tal d'encaminar els seus estudis de cicles formatius i univeristaris en no dotar l'alumnat de les competències necessàries per dur-los a terme. És una reducció, una vulneració, del dret a l'educació.

Els acords expressats en la moció donen suport a l'IES La Pineda per les accions que duen a terme en demanda del manteniment dels estudis de batxillerat i es demana la convocatòria d'un Consell Escolar Municipal extraordinari per debatre la situació actual amb la comunitat educativa.

PDF_100323_Pr_ICV-EUiA_IES_LA_PINEDA.pdf

DV 09/04/2010 | 12:04