Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

13/mai /2009

EinesTIC amb Linkat

 

Un tecnic informatic de la Xarxa Punt TIC t'ensenya pas a pas com instal·lar Eines TIC en un sistema Linkat.

 

 

Què és EinesTIC?

L’EinesTIC és un conjunt d’eines informàtiques de programari lliure pensades per cobrir les necessitats bàsiques de gestió del negoci d’un treballador autònom o una micropime. Inclou un paquet ofimàtic, un client web, un gestor de correu electrònic, una eina de Terminal Punt de Venda (TPV), així com aplicacions de facturació i gestió de clients, entre d’altres.

Al portal Einestic.pimestic.cat trobaràs:

A més a més…

El passat 6 de març de 2009 va tenir lloc la presentació oficial d’EinesTIC:

 

Desada sota: Manuals i tutorials
12/mai /2009

El dia Scratch 2009

Informació Citilab de Cornellà

Scratch 2009

El proper dia 16 de maig celebrem al Citilab el dia d'Scratch. Ja fa un temps que els citilabers coneixeu bé l'Scratch, l'entorn didàctic amb que nens i nenes aprenen a programar ordinadors.

Scratch s'utilitza arreu del món. Japó, Corea, Xina, Colòmbia, Alemanya, Estats Units són alguns dels països on hi ha escoles amb Scratchers, nens i nenes als que els encanta fer els seus propis programes d'ordinador, realitzen aplicacions multimèdia amb só, animacions i gràfics espectaculars. Ara mateix, podem trobar al dipòsit de projectes fets amb Scratch mes de tres-cents mil programes fets per nens i nenes (i no tant nens!) de tot el món.

Des del Massachusetts Institute of Technology, lloc on va néixer Scratch, s'ha convidat a tots els Scratchers a fer del proper dia 16 de maig una jornada molt especial. Volem fer festa grossa per gaudir tant com puguem del dia d'Scratch!! Aquest dia, els Scratchers volem mostrar a tothom com de divertit, entretingut i, sobre tot, fascinant pot ser programar ordinadors.

Descarregar el CARTELLde la Jornada

Desada sota: Linkat i educació
11/mai /2009

Projecte Fressa a la Linkat

 Escrit per Jordi Lagares .

 

"A tots aquells que gosen plantar cara als seus somnis,
l’experiència brinda quelcom especial que les paraules
no poden arribar a descriure"

- “La febre del cim” John Krakauer

El Projecte Fressa va començar ja fa temps, any 1998, l’objectiu del qual és mitjançant un conjunt de programes informàtics ajudar a les persones amb discapacitats. El lema és:

“La Informàtica com tot el món, com tot el món amb la informàtica”

Fressa

El projecte Fressa a Linkat pretén passar a Linkat (y a Linux en general) les aplicacions més útils: Plaphoons, Kanghooru...

Dilluns 4 de maig vaig penjar en la meva plana, http://www.xtec.cat/~jlagares/, la primera versió (de fet és la 11 des de que vaig començar a comptar, no fa molt) de JavaPlaphoons i la de JavaKanghooru (la 42) amb el codi font i tot, manuals...

Tot i que el fet de penjar la primera versió pública pot semblar la fi del projecte en realitat no és només que el començament d’un procés en que la gent ho prova, em comunica les errades i sobretot em comunica les millores que els programes poden tenir, suggerits per la seva experiència i el que també és molt interessant, les que les noves capacitats fan suggerir.“Si pugem una mica hi veiem més lluny”.

Desada sota:
05/mai /2009

Projecte de recerca amb UMPC a Terres de l'Ebre


 L’aparició relativament recent (a partir del 2006) de dispositius UMPC pot contribuir de forma significativa alhora de dissenyar un model d’integració dels ordinadors a les aules permeten reduir alguns de les dificultats que es puguin presentar. L’evolució a la baixa del cost d’aquesta mena de dispositius, juntament amb la seva versatilitat multiplataforma, la seva capacitat de connectivitat i la seva portabilitat real (tan en dimensions com en pes reduït) els converteixen en candidats idonis per substituir i/o complementar el material escolar clàssic (llibres de text, bolígrafs, llapis i quaderns) de l’alumnat.
A les Terres de l'Ebre s'ha inciat un projecte de recerca que pretén precisament posar a prova les possibilitats d’aquest tipus de dispositius TIC, en concret els models ACER Aspire One 110 i 150, funcionant amb Linkat, amb dos grups pilots d’alumnat d’ESO: un 2n d’ESO de l’IES Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita  i l’altre grup estarà format per alumnes de 4t d’ESO de l’IES Montsià d’Amposta.

Podeu veure tota la informació a:

 

Desada sota: Linkat i educació
04/mai /2009

Linkat en la presentació del Jaunty Jackalope

 Els dies 8 al 9 de maig, a l'IES Nicolau Copèrnic de Terrassa, hi haurà la festa de llançament de la versió 9.04 de la distribució Ubuntu.

La participació de la Linkat es centrarà a la Taula Rodona on es plantejarà la relació existent entre Linkat, els diferents grups de programari lliure i allò que pot aportar Linkat a les distribucions GNU/Linux de caràcter genèric.

Desada sota: Programari Lliure
29/abr /2009

Som Linux...

 

Si parlàvem de llibres per Sant Jordi, ara ho fem de vídeos. Fa un temps es va convocar el concurs de curtmetratges We're Linux de la Fundació Linux. Consistia en explicar en 60 segons els motius per fer servir Linux. Els guanyadors s'han escollit entre més de 100 propostes presentades d'arreu del món. El passat 8 d'abril es van donar a conéixer els resultats.

El guanyador va ser What Does It Mean to be Free? d'Amitay Tweeto, on es remarquen aspectes com els de llibertat i flexibilitat que acompanyen l'ús de Linux.

 

Com diu Xavier Vidal al Bloc del Versió RAC 1

...ha guanyat un video que descriu d'una forma molt entenedora les avantatges del Linux. Vos el pose i espere que vos ajude a saber les veritables possibilitats del que potser siga el sistema operatiu del futur.

El segon va ser The Origin d'Agustin Eguía que mostra el caràcter evolutiu de Linux.

 

Amb motiu del concurs, molts dels blocs d'Internet feien referència al vídeo promocional sobre Linux fet per IBM.

 


 

Desada sota: Programari Lliure
23/abr /2009

Per Sant Jordi?... una mica més lliures

tuxrosa

Si encara no teniu el llibre per regalar, sempre podeu... espavilar-vos i aconseguir el llibre. Ja n'hi ha prou d'estar enganxats a l'ordinador...

Però, si a més a més, voleu regalar un llibre a molta més gent i el pressupost per llibres no ens arriba, us recomanem que envieu a tothom un clàssic. Un llibre en format digital sota llicència Creative Commons:

Cultura lliure de Lawrence Lessig [2,18 Mb]

De com els grans mitjans de comunicació utilitzen la tecnologia i les lleis per enclaustrar la cultura i controlar la creativitat.

En aquest lloc podeu trobar altres formats del mateix llibre.

Feliç Sant Jordi 2009!

Desada sota: Programari Lliure
08/abr /2009

Recopilació de manuals

manuals Recopìlació de més d'una trentena de manuals i tutorials de Linux en genral i d'aplicacions incloses dins la Linkat.

Recopilació de manuals.

Manuals de Linux, OpenOffice, Firefox, GIMP, Blender, Cinelerra, CSS, HTML...

Si voleu l'original en català de les Guies de Programari Lliure editades per l'Ajuntament de Barcelona:

Guies de Programari Lliure 

Desada sota: Manuals i tutorials
08/abr /2009

Libre Graphics Meeting 2009

lgm

Encara que més properes en el temps (del 6 al 9 de maig) que les nostres Jornades de Programari Lliure, ens queda una mica més lluny (Montreal, al Quebec canadenc).

Resulta interessant aquesta trobada de desenvolupadors d'aplicacions gràfiques de codi obert. Entre totes les aplicacions participants cal destacar:

  • Scribus
  • Blender
  • GIMP
  • Inkscape
  • Open Clip Art library
  • Open Font Library...

Encara que sigui difícil ser-hi físicament, caldrà estar alerta per anar seguint els resultats d'aquesta trobada. Anar al Libre Graphics Meeting 2009

Desada sota: Programari Lliure
06/abr /2009

VIII Jornades de Programari Lliure

JPL Ja podem apuntar a les nostres agendes:

Dates: de l'1 al 4 de juliol de 2009.
Lloc: Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona, Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona.
Inscripció: gratuïta, a partir del 14 d'abril de 2009 al portal.
Portal: http://www.jornadespl.org

Les Jornades de Programari Lliure, JPL,  tenen com a principal objectiu la difusió del programari lliure.

 Continuar llegiint

Desada sota: Programari Lliure
Pàgina 1 / 4 (1 - 10 de 32 Total) Pàgina següent Última pàgina