El més llegit aquest mes

Enderrocaments i càrregues policials al barri del Cabanyal [fotografies]
Dimarts, 6 d'abril de 2010 - Països Catalans
El problema de Salt és de marginació social, no racial
Dimarts, 16 de març de 2010 - Països Catalans
La lluita veïnal revifa a la capital del Túria
Divendres, 19 de març de 2010 - Països Catalans
Manifestació contra l'Europa del Capital, la Crisi i la Guerra al País Valencià
Dimecres, 24 de març de 2010 - Països Catalans
Eleccions regionals a l'estat Francès: derrota de Sarkozy amb una abstenció majoritària
Dilluns, 15 de març de 2010 - Països Catalans
L'educació en una cruïlla
Dilluns, 15 de març de 2010 - Països Catalans
Mallorca es mobilitza en rebuig de la cimera de ministres de Defensa de la Unió Europea
Dimarts, 16 de març de 2010 - Països Catalans
Gran manifestació contra la corrupció i dubtosa estratègia contra la dreta
Dissabte, 27 de març de 2010 - Països Catalans

Editorial

La TDT i l’apagada analògica

La darrera fase de l'anomenada apagada analògica s'ha fet efectiva finalment aquest passat 3 d'abril, després de diversos aplaçaments i d'un intens desplegament publicitari. S'acabava així l'emissió de senyal analògic...

Editorial | EDITORIAL 175

La primera pedra de les vergonyes

L'inici de les obres de construcció d'un hotel de luxe a l'edifici del Roser de Lleida no és una derrota...

Cartes dels lectors | Gerard Sala, Lleida

En record de Guillem Agulló

Pareix que fou l'altre dia quan encara teníem al nostre costat el nostre company de lluita i amic, però ja...

Col·laboracions | Mercè M.

Quan el feixisme enarbora la bandera d’Israel

El passat 20 de març van tenir lloc a Bolton (Greater Manchester) dues manifestacions d'ideologia contraposada. D'una banda, l'English Defence...

Col·laboracions | Jordi Bonet, Manchester

Pactes entre cavallers

Deia en Pere Martí a l'Avui del 4 d'abril: “No crec que a Barcelona hi hagi més carteristes que a...

Paper de vidre | Joan Sebastià Colomer i Tejada

Acabar amb Cuba

Les freqüents campanyes mediàtiques i polítiques contra el projecte socialista cubà s’han vist accelerades després de la mort del delinqüent...

Punt de mira | Aquil·les Rubio, Alacant

“Pensàvem que si derrotàvem l’apartheid a Angola cauria tot el règim”

News image

  >> Entrevista a Lina Vilakazi "Amanda", ex-guerrillera de l’Umkhonto we Sizwe (el braç armat del Congrés Nacional Africà). Lina Vilakazi és avui regidora del municipi d'Ekurhuleni, a l'est de...

Esports
Levante UD: un club centenari com qualsevol altre
Rafa Escobar*, Manises [L'ACCENT 170]   
Dilluns, 1 de febrer de 2010 16:12

Molt s'ha parlat durant l'any 2009 a València sobre el centenari del Levante UD. Han proliferat nombroses publicacions, llibres, articles, etc. Que han tractat de treure a la llum la història i el perfil sociològic d'aquest emblemàtic i peculiar club de futbol de la ciutat del Túria.

Tot aquest interès que sobtadament ha creat el club degà de la ciutat, ha tractat de destacar les arrels i la idiosincràsia d'un club que les grans sotragades que ha patit al llarg de la seua història han impedit l'adopció d'un perfil identitari clarament definit i marcat.

 
Els drets del futbol i la configuració dels grans mitjans de comunicació
Abel Caldera, Berga [L'ACCENT 174]   
Dissabte, 27 de març de 2010 22:46

L'any 1988 el govern de Felipe González atorga una llicència de televisió al grup PRISA, afí al PSOE. Aquesta llicència donava l'exclusivitat a PRISA per a tenir un canal analògic de pagament, en què els continguts esportius fossin un dels principals reclams.

Així, el 1990 naixia Canal Plus, que revaloritzava els drets de retransmissió del futbol, ja que era necessari pagar un abonament per a poder veure els partits més interessants.

 
No guanyareu la desena a la vostra “pintxe” vida
Juan Ramon Rodríguez, Barcelona [L'ACCENT 174]   
Dissabte, 27 de març de 2010 22:48

"Esto no se me puede hacer a mí", eren les paraules del president del Madrid després de ser eliminat a vuitens de Champions pel modest Olympique. L'ésser superior, qui volia tornar per corregir i esborrar de les hemeroteques que va marxar per la porta de darrere, sense ningú que li recordés el seu fracàs.

El prepotent, incapaç d'aprendre del seus errors que volia cridar que ell té raó i els demés no, va començar a tirar de talonari per comprar els jugadors més cars i deixar de veure la samarreta blaugrana i la senyera per tot arreu.

 
Catalunya, Suècia i rugbi
Adam Majó, Manresa [L'ACCENT 172]   
Dilluns, 1 de març de 2010 12:53

El rugbi va deixar de ser olímpic l'any 1924, entre d'altres raons, perquè no es considerava necessària una competició de seleccions nacionals. El primer mundial no es va jugar fins l'any 1991, quan l'oportunitat de negoci era ja irresistible. I el Cinc Nacions (ara Sis), la competició per equips nacionals més antiga d'aquest esport, no comptà amb un trofeu pel guanyador fins l'any 1993.

Anteriorment, aquest torneig era una mena de suma de partits amistosos en el qual, qui volia, podia comptar el nombre de victòries o derrotes de cada equip i establir un guanyador (trofeus i títols com la Calcuta Cup, la Triple Corona o la Cullera de Fusta, havien sorgit de forma espontània, entre els aficionats, però no des de la organització de la competició).

 
Contra la fragilitat de la memòria: Pep Guardiola
Juan Ramon Rodríguez, Barcelona [L'ACCENT 172]   
Dilluns, 1 de març de 2010 12:57

"Els clubs es remodelen segons els canons de poderosos centres financers i mediàtics, el joc ja no depèn del talent coordinat de jugadors capaços de crear moments memorables, mitificables, sinó de sistemes que porten el nom o el cognom de l'entrenador. És com si s'hagués traslladat al futbol la tendència teatral de que el director sigui més determinant que l'actor."

 
La “fantasmada” olímpica d’Hereu
Arnau Urgell, Ripoll [L'ACCENT 170]   
Dilluns, 1 de febrer de 2010 16:32
El 13 de gener d'enguany, Jordi Hereu va tornar a demostrar -si és que calen gaires més proves- que esport és política. En el moment que les enquestes li són més desfavorables i l'amenaça que el PSC pugui perdre per primera vegada la banda mar de la plaça Sant Jaume de Barcelona el batlle es treu de la màniga la precandidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2022.
 


 
Disseny creat adaptant una plantilla de Joomlashack i altra de Funky-visions.de (aquesta darrera amb el suport de greatnet.de)