dimecres, 21 abril de 2010
 
  Inici arrow Presentació  
Confraria
Presentació
Junta
Història
Integrants
Agenda
Setmana Santa
Programa d'Actes
Processó
Armats
Qui som?
Formacions
Banda de timbals
Qui som?
Menú principal
Inici
Notícies
Enllaços
Contacta´ns
Cercar
Galeria fotos
Presentació Imprimir Trametre a un amic

Enguany viurem una Setmana Santa de les avançades, d’inicis de primavera.  Com cada any la Confraria de la Creu té novetats per presentar al Pati del Castell i com cada any succeiran i han succeït diferents fets que ens marquen i ens van definint l’evolució de l’entitat i de la vida mateixa.

Per començar, ha passat un any, i què ràpids que passen els anys! En passar el temps tan ràpid, aquests fets van marcant una evolució que esdevé tradició. Allò que es va iniciar l’última Processó pren caràcter de permanent. La Processó del Divendres Sant tornarà a passar per la part alta del casc antic de la vila i enguany tornarem a oferir el ciri que vàrem posar a la venda per la Processó.

L’any passat es va començar a treballar en l’estudi d’un nou Pas i es va desestimar, però en quan llegim l’ Opuscle de enguany veurem que tenim motius per tornar a barrinar nous plantejaments.

Enguany, com cada any, i malauradament com ens anirà passant sempre, ens ha deixat una persona molt vinculada amb nosaltres i amb la vila. Ella  va ser presentadora del nostre Llibre-Opuscle l’any 2002 ,  a més participava molt activament amb la Confraria de la Creu. Un record per la Pepita Salort i Gaspà, la “Pepita” com l’anomenàvem afectuosament.

EL 2008 és any Jubilar a Tarragona, dins de tots els actes que es celebraran fins febrer de 2009 n’hi ha un en que els Armats de Torredembarra participarem d’una forma destacada. Hi haurà una desfilada de cinc colles d’Armats seleccionades d’arreu de Catalunya, per commemorar el 250è aniversari dels Armats de Tarragona.

També aquest Febrer de 2008 la Confraria de la Creu, convidada ja el febrer de 2007, ha participat en les “Versions” de Tortosa. Acte que es dedica a fer conèixer als tortosins com es viuen i organitzen altres setmanes santes,  la Confraria de la Creu ha fet explicació i divulgació del que és i es fa a la Setmana Santa Torrenca.

Específicament a la Confraria s’ha renovat els timbals de la banda dels Armats i afegim dos timbalers més; també la Banda de Timbals de la Confraria s’ha renovat amb nova direcció i part dels components. Pel que fa a les Caramelles estrenarem estendard i alguna nova cançó en el repertori. A més, tal com heu pogut veure als cartells i a les invitacions, presentem un llibre que és recull històric de la Veu del Poble fet per en David Morlà i en Jordi Suñé.

El que no canvia és la nostra necessitat de col•laboració per part de particulars, empreses i institucions a les que un any més, i com cada any manifestem la nostra gratitud més profunda i sincera, ja que sense tots vosaltres ... nosaltres no podríem evolucionar.

Que tinguem tots una bona Setmana Santa i un joiosa Pasqua.


Pere Font i Mas
President de la Confraria de la Creu - Armats de Torredembarra

 

© 2010 Confraria de la Creu - Armats de Torredembarra