Dimarts, 11 de maig de 2010 | 12:29
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El Raval celebra la Fira de Sant Ponç

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss
Una de les fires amb més tradició de Barcelona
El Raval celebra la Fira de Sant Ponç
Cultura 11/05/2010 10:23
Una de les fires més antigues de Catalunya i amb més nom de la ciutat, la Fira de Sant Ponç, torna un any més a Ciutat Vella amb 86 parades de productes artesans que permetran als visitants degustar el bo i millor de la gastronomia i remeis catalans.
0santpons
Les parades s'instal·len des d'aquest dilluns al llarg del carrer Hospital, espai que ja es va consolidar des de fa un temps com a centre neuràlgic de la fira després de passar per d'altres carrers del barri.

Les parades de ruscos de mel, fruites confitades i iogurt i formatges artesans es complementen amb d'altres especialitzades en remeis i herbes medicinals en benefici del cos i l'esperit com la camamilla, la menta, el llorer, la ginesta o la marialluïsa, entre d'altres.

Aquesta fira ve d'un costum molt antic de la ciutat en què els herbolaris portaven herbes a les quals s'atribuïen propietats curatives i les venien als malalts. No obstant, no va ser fins al segle XVI que es va fer coincidir aquesta tradició amb la festivitat de Sant Ponç, patró dels Herbolaris i Apicultors.

Més informació
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1