Dimarts, 11 de maig de 2010 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

Escalada d’encontres per tirar endavant la reforma del TC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss
Montilla s’ha reunit amb Rojo i dimecres ho farà amb els partits catalanistes
Escalada d’encontres per tirar endavant la reforma del TC
10/05/2010 19:56
Montilla con Javier Rojo, presidente del Senado
José Montilla està convençut que ha de fer el possible per salvar l’Estatut i per això s’està reunint amb tots els actors implicats. Aques dilluns ho ha fet amb el president del Senat, Javier Rojo, i dimecres consensuarà amb els partits catalanistes la petició de renovació del TC.
Quan es compleixen quatre anys de l’aprovació de l’Estatut de Catalunya per part del Senat, el president de la Generalitat, José Montilla, s’ha reunit amb el president de la Cambra Alta, Javier Rojo, per explicar-li “les raons de Catalunya per demanar la renovació del Tribunal Constitucional” i per informar-lo de la iniciativa dels partits catalanistes que, a instàncies d’una resolució aprovada pel Parlament de Catalunya, proposaran la reforma de la llei orgànica del TC, per evitar que la “situació anòmala” en la qual es troba l’Alt Tribunal es pugui repetir en el futur.

El president ha traslladat a Rojo que, al marge del bloqueig que practica el PP per a la renovació del TC, “li toca al Senat trobar una solució per fer complir la llei, que diu que els magistrats que han finalitzat el mandat han de ser renovats”.

Després de recordar que hi ha quatre membres del TC amb el mandat caducat i que han de ser renovats, precisament, pel Senat; que hi ha una plaça vacant per defunció que ha de cobrir el Congrés i que hi ha un magistrat recusat pel PP, el cap del Govern ha estat contundent: “Cada dia que passa sense renovar –ha declarat-, el Tribunal pot ser més qüestionat, perquè no hi ha cap situació semblant a cap país europeu”. Així mateix, ha avisat, “cada dia que passa és més difícil que es pugui acceptar massivament des de Catalunya una sentència sobre l’Estatut” per part d’aquest Constitucional.

A més, Montilla ha denunciat que “aquells que diuen que nosaltres qüestionem la independència del TC són aquells que no volen acatar les lleis” i ha afegit més tard que “estic treballant per fer complir la llei, que diu que s’han de renovar els magistrats caducats”.

Reunió amb els partits catalanistes

El president continuarà aquest dimecres amb la ronda de trobades amb representants polítics per desbloquejar la renovació del TC. El president es reunirà amb representants de CiU, ICV i ERC desprès de parlar amb els seus líders aquest mateix dilluns.

A la reunió s’intentarà consensuar la petició que presentaran al Senat per demanar la substitució dels magistrats amb mandat caducat del TC.

Malgrat la voluntat de CiU de portar el tema al Congrés, Montilla està complint el full de ruta firmat pels partits pro-Estatut, que van acordar presentar primer la demanda en el Senat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1