Dimarts, 11 de maig de 2010 | 12:30
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

HOMENATGE ALS CAMPIONS

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss
PABLO ALEGRE
HOMENATGE ALS CAMPIONS
PABLO ALEGRE
11/05/2010 02:12
Als afeccionats del Joventut ens fa mal veure a Ricky Rubio celebrant la Final Four a París, però hem de reconèixer que el Barça s'ho ha merescut, perquè representa el projecte més sòlid del bàsquet europeu.

La gran labor de Joan Creus deixa als candidats a la presidència sense debat possible sobre la gestió de la secció de bàsquet. Tocar alguna cosa seria un suïcidi. ‘Chichi' ha disposat de recursos per fitxar els millors jugadors que oferia el mercat i els ha sabut convèncer davant millors ofertes econòmiques amb un projecte guanyador. Xavi Pascual els ha ficat en el cap el paper que té cadascun.

L'aposta pel tècnic de Gavà ha estat tan profitosa com la de Guardiola, doncs va camí de repetir els èxits de 2009 de la secció de futbol, guanyant-lo tot. Feia 31 anys que un entrenador espanyol no aconseguia una Eurolliga i va sent hora que els equips entenguin que si tenim una tan bona generació de baloncestistas, es deu en part als mètodes i conceptes que aprenen des de joves, per la qual cosa haurien d'apostar més per entrenadors d'aquí, els quals –Pascual, Plaza, Aito, Pepu, Aranzana, Situat…- estan demostrant que no necessiten que el seu cognom acabi en ‘ic' per ser competitius.

Navarro és el líder a la pista i el jugador més determinant d'Europa. Compartir vestuari amb potencials referents en qualsevol altre equip del continent li resta pressió i li permet triar els seus moments imparables.

Ricky és el més mediàtic gràcies al seu espectacular joc i al futur que se li aveïna. Aquest dilluns, en la portada de la pàgina web de la NBA, la notícia no era la victòria del Barça, sinó la carrera del base del Masnou, que amb 19 anys té un palmarès envejable i pel qual hauran d'esperar encara un any per veure'l jugar en directe.

Tots i cadascun aporten a l'equip, fins i tot Trias, el jugador menys utilitzat juntament amb el recentment recuperat d'una lesió Lubos Barton, ha demostrat en la celebració del Palau que se sent part del conjunt i que està disponible pel que li demani Pascual en qualsevol moment.

Guanyaran la lliga i als altres ens tocarà esperar al fet que es desfaci el projecte per poder optar a un títol. Només Florentino és capaç de plantar-los cara, però haurà de gratar-se molt la butxaca per trobar jugadors del nivell necessari. Veure aquest Barça dóna enveja perquè és un plaer.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1