Dimarts, 11 de maig de 2010 | 12:33
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La segona biòpsia descarta que el tumor fos maligne

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss
El Rei podria rebre l'alta dijous
La segona biòpsia descarta que el tumor fos maligne
Societat 10/05/2010 20:49
L'Hospital Clínic de Barcelona ha emès un comunicat de premsa en el qual informa que la segona biòpsia practicada a Juan Carlos I descarta que el tumor del monarca fos maligne. A més, els metges destaquen l'evolució favorable del Rei.
El monarca espanyol, que va ser sotmès a una operació per extreure-se-li un nòdul, descansa i es recupera a l'Hospital Clínic. Els metges van realitzar una primera anàlisi del tumor durant la cirurgia, però han volgut assegurar-se que l'embalum era benigne amb una segona biòpsia més exhaustiva, que ha confirmat el diagnòstic. Les previsions són bones i tot sembla indicar que serà donat d'alta el dijous al matí

"Les anàlisis anatomopatològics complets realitzats descarten, de forma definitiva, la presència de cèl·lules malignes en el nòdul pulmonar extirpat, i confirmen l'origen inflamatori crònic granulotomatós sobre una lesió cicatritzal calcificada antiga", assenyala el part mèdic signat pels doctors Laureano Molins i Avelino Barros.

A més, els doctors han assenyalat que l'evolució en les últimes 24 hores "continua sent plenament satisfactòria". En aquest sentit, familiars del rei i autoritats públiques que han acudit a visitar-lo han destacat que Juan Carlos ja camina pels passadissos de l'hospital. Els metges han afegit que el monarca ha començat els exercicis de rehabilitació amb un fisioterapeuta per recuperar el to i la capacitat pulmonar.

Els metges li han retirat el sèrum i la resta de medicació. Únicament li mantenen un catèter per si fos necessari tornar a inserir-li algun analgèsic.

Per la seva banda, la Reina ha tornat a Madrid després de romandre tres dies al costat del seu espòs. Segons un comunicat de la Casa del Rei, donya Sofia "té molt treball" que atendre en el seu despatx i aquest dimarts presidirà diverses audiències.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1