Dimarts, 11 de maig de 2010 | 12:22
Vostè es troba a: Inici > Política >

Pilota d'oxigen per a Zapatero mentre Rajoy coqueteja amb la moció de censura

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss
El CIS rebaixa en 2,5 punts la distància entre PP i PSOE
Pilota d'oxigen per a Zapatero mentre Rajoy coqueteja amb la moció de censura
10/05/2010 14:24
9sabater-míting
El PSOE respira en un moment dur, duríssim per als seus interessos electorals. Amb una situació econòmica molt volàtil i poc clara, el partit de Govern ha rebut una bona notícia amb la publicació del CIS d'abril, que millora les seves perspectives en intenció de vot.
El PP segueix sent el partit que millor parat surt en les enquestes, malgrat que la del Centre d'Investigacions Sociològiques baixa la diferència amb el PSOE, que es redueix a 1,5 punts a l'abril, la meitat que en el primer trimestre. Algunes enquestes van arribar a donar al PP fins a cinc punts d'avantatge sobre els socialistes.

Entre els partits minoritaris, Unión, Progreso y Democràcia, dirigit per Rosa Díez, ha perdut la línia ascendent i es deixa 1,1 punts pel que fa a gener. En el baròmetre fet públic avui, aconsegueix el 3,3% dels vots enfront del 4,4% que registrava a l'inici de l'any.

Esquerra Unida, per la seva banda, aconsegueix mantenir-se a prop del 6% que li donava la mateixa enquesta al gener, i aconsegueix el 5,8% dels vots.

Duren i Lleida, el millor valorat

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tornat a perdre la primera plaça en la llista dels líders polítics, però aquesta vegada no el supera Rosa Díez, d'UPyD sinó que la classificació l'encapçala per vegada primera Josep Antoni Duran i Lleida amb 3,74 punts.

El PP denuncia que l'enquesta s'ha 'cuinat'

Mentrestant, des del PP han assenyalat que el Baròmetre està cuinat per l'organisme, dependent del Govern.

Fonts oficials del partit consideren que el PP segueix per davant tot i un biaix a l'esquerra de més del 10% i la "insòlita" elecció de les dates del treball de camp, realitzat entre els dies 6 i 14 d'abril, quan es va fer públic gran part del sumari del 'cas Gürtel'.
9rajoy mocion censuraRajoy coqueteja amb la moció de censura

El president del PP, Mariano Rajoy, no ha descartat cap "actuació política" en els propers dies i setmanes, deixant la porta oberta a presentar una moció de censura que, entre uns altres, va demanar Duran i Lleida.

Per a Rajoy, "així no es pot seguir ni un minut més". És per això que "el PP no descarta res des del punt de vista polític. No descata cap actuació política si el Govern de Zapatero segueix en la situació en què està en aquests moments".

Aquestes declaracions de Rajoy arriben tres dies després que el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, suggerís la presentació d'una moció de censura com a pas previ a la creació d'un govern de concentració nacional.

"A Espanya l'han obligat a reduir el dèficit, li han posat deures i Espanya ha estat vista com un problema a Europa", ha reflexionat un Rajoy que ha condicionat la presentació de la moció al fet que sigui una "iniciativa útil".

"No ens agradaria engegar una iniciativa que no resolgués les coses i generés més frustració", ha sentenciat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1