Breus

Classificats

Cultura

Esports

Política

Inici » Educació

Deu centres educatius de Viladecans participen en l’Onada Verda per al Dia Mundial de la Biodiversitat

Deu centres educatius de Viladecans participen en la plantada d’arbres promoguda per la campanya internacional Onada Verda, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat. La iniciativa, que es preveu que aplegui més d’un miler de centres educatius d’arreu del món, promou la conscienciació dels joves sobre la importància de la diversitat biològica.

L’Onada Verda proposa que escolars dels cinc continents plantin arbres entre les 10 i les 12 hores del matí del dia 21 de maig, per tal que es formi una ‘onada verda’ de plantacions a nivell mundial a mesura que avança el dia. Així, l’onada començarà per Oceania i Àsia, seguirà per Europa i Àfrica i acabarà a Amèrica. D’aquesta manera es rebrà el 22 de maig, quan es commemora el Dia Mundial de la Biodiversitat, amb un nou pas endavant en la campanya Mil Milions d’Arbres, promoguda per l’Organització de Nacions Unides (ONU).

és una campanya internacional que consciencia els més joves sobre la importància de la diversitat biològica

Alumnes de les escoles Àngela Roca, Can Palmer, Doctor Josep Trueta, Mediterrània, Montserratina i Pau Casals, el col·legi Teide i els instituts Miramar, Sales i Torre Roja participen en la iniciativa plantant un lledoner al pati de cada centre. L’Ajuntament, que ha promogut la participació dels centres en la iniciativa, els proporciona els arbres. Els lledoners són una espècie autòctona que s’ha considerat molt adequada per a les escoles i instituts perquè treu uns fruits comestibles i que exerceixen atracció sobre els ocells. Així, s’assoleix l’objectiu de promoure la biodiveritat pròpia de la zona i crear nous espais per fomentar la diversitat biològica.

2010: Any Internacional de la Biodiversitat

L’ONU ha declarat el 2010 com a l’Any Internacional de la Biodiversitat amb l’objectiu d’encoratjar a la ciutadania, les empreses, les organitzacions i les administracions a prendre consciència de la importància de la biodiversitat, no només pel seu valor natural, sinó també social i econòmic. I és que de la biodiversitat depenen, per exemple, el clima, l’aigua, els aliments, les plantes, les fibres que composen les nostres robes, els animals, l’energia, l’alimentació i els medicaments, entre d’altres. Així, frenar l’impacte negatiu de la creixent pèrdua de biodiversitat es converteix en un sinònim de mantenir els recursos biològics essencials per a la vida a la Terra.

Escampa-ho:
  • LaTafanera
  • Twitter
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Netvibes
  • RSS
  • Technorati
  • email

Deixa un comentari!

Afegeix el teu comentari, o trackback des de la teva web. També pots subscriure't a aquests comentaris via RSS.

Sigues amable. No siguis barroer. Sigues fidel a la línia de l'article. No spam.

Aquesta és la opinió dels internautes, no la de BLLD.cat.
No està permès abocar comentaris contraris a les lleis i ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem fora de lloc.
Centra't en el tema.
Si us plau, avisa'ns.dels comentaris o avatars fora de to.

Aquest diari permet Gravatars. Pots aconseguir el teu avatar reconegut globalment, registrant-te a Gravatar.

Pots utilitzar aquests tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes