Vols canviar la mida? A  A  A
Impulsat per AOC

Ajuntament
Totes les administracions






AMB EL SUPORT DE:




Portada > Notícies Montblanc acull l...
 

28/05/2010

Montblanc acull l'exposició retrospectiva "Cos i ànima"

El director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona, Adam Manyé, el regidor de Cultura, Festes i Joventut, Jordi Albalat, el conseller comarcal de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana, Jordi Villar, el coordinador territorial de Joventut de la Generalitat a Tarragona, Jean-Marc Segarra, i l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, inauguren avui divendres 28 de maig, a les 19:30 hores, l'exposició “Cos i ànima. Una dècada d'art emergent” a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles (carrer de la Vinya, s/n, Montblanc). Aquest espai cultural de Montblanc és el tercer que acollirà la mostra, després que hagi estat exposada a la Casa de la Generalitat i a la sala Portal del Pardo del Vendrell.

“Cos i ànima. Una dècada d'art emergent” és una mostra retrospectiva que fa un balanç de l'art més nou de l'última dècada a partir de la selecció de treballs de divuit artistes que han exposat als Serveis Territorials en aquest període. Després de passar per Montblanc, on es podrà visitar fins el dia 27 de juny, continuarà la itinerància per Lleida, Falset, Cambrils i Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant.

L'exposició s'emmarca dins la programació que cada any els Serveis Territorials organitzen amb el nom de Cicle Art Emergent i del qual enguany se n'ha plantejat una edició singular, extraordinària i especial en el desenvolupament del projecte. L'any 2010 es tanca una dècada i l'organització ha considerat que aquest és un bon motiu per fer una reflexió al voltant de les propostes artístiques dels creadors més nous que s'han presentat durant aquest període. A banda de la mostra retrospectiva, l'Art Emergent 2010 està format per les exposicions individuals de l'obra de tres artistes (Ismael Lozano, Maria Veses i Alexandre Galera), que un jurat de professionals ha escollit mitjançant una convocatòria oberta, i per unes jornades de debat i reflexió que, finalment, tancaran el cicle amb la intervenció d'especialistes i dels artistes participants en els dos blocs anteriors.

La mostra retrospectiva que ara es podrà veure a Montblanc es basa en un eix temàtic concret, resumit sota el lema “[en] cos i ànima”: les qüestions identitàries vinculades tant a plantejaments existencials com a confrontacions amb elements externs, és a dir, el cos i l'aparença, el grup de pertinença, l'espai habitat o els territoris de referència i la dimensió temporal del ser. La identitat és una inquietud recurrent en l'obra dels artistes emergents i és un aspecte prou ampli com per generar visions diverses i, fins i tot, confrontades.

La mostra, que ja ha tingut lloc als Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona i al Vendrell, es podrà visitar a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles del 28 de maig al 27 de juny.

L'exposició, organitzada per l'Oficina Jove, ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona i de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.

Els artistes que participen en l'exposició són:

Plàstics:
Ariadna Parreu
David Gazquez
Cecília Vendrell
Jordi Erola
Marc Navarro
Marta Roigé
Raquel Friera
Robert Vilaplana
Roger Caparó
Txell Tort

Vídeo:
Alejandro Rodríguez
Arnolfini
Cítrico Catódico
David Fernàndez
Gerard Gil

Música:
Roger Benet

Disseny:
David Cobo

Arquitectura efímera:
Onomatopeies
La Mirona