Europa press

Logo ep

La instal·lació de la campana metàl·lica no garanteix la contenció de l'escapament de cru, segons British Petroleum

07:1904.06.2010

NOVA YORK, 4 (EUROPA PRESS)

La petroliera britànica British Petroleum ha aconseguit col·locar aquest dijous (matinada de divendres a Catalunya) la campana metàl·lica sobre el punt per on es vessa cru en aigües del golf de Mèxic des de fa més d'un mes. Tot i això, la companyia ha advertit que aquesta acció no ha aconseguit aturar completament l'escapament, ja que encara no és clar que l'acoblament hagi tingut èxit a causa de l'enorme quantitat de petroli que hi ha ara a la zona.

El president de British Petroleum, Tony Hayward, ha anunciat que encara queda per davant un camí "molt, molt llarg" fins que es pugui donar per finalitzat completament la feina de segellat de la fuga de cru. A més, no se sap la quantitat de petroli que serà capaç de contenir la campana metàl·lica abans de veure's superada pel corrent de petroli, informa CNN.

British Petroleum ha aconseguit l'acoblament d'aquesta estructura campaniforme metàl·lica al tercer intent, i després de provar altres solucions, com l'anomenada 'top kill', que consisteix en el segellat de la fuga tapant-la amb fang pesats i altres productes.

Aquest anunci, a més, s'ha produït després que la Casa Blanca informés aquest dijous que el president dels Estats Units, Barack obama, visitarà per segona vegada en una setmana l'estat de Louisina. Es tracta del territori més afectat per la marea negra provocada pel col·lapse a finals del mes d'abril passat de la plataforma petrolífera de British Petroleum en aigües del golf de Mèxic, que va desencadenar el que ja es considera pitjor desastre ecològic de la història dels Estats Units.

Cercador

Últimes notícies