Europa press

Logo ep

Unes jornades sobre el turisme de la Barceloneta critiquen la política municipal en la matèria

18:0612.06.2010

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

Unes jornades de debat sobre el turisme de la Barceloneta han acabat avui amb crítiques cap a la gestió de l'Ajuntament de la capital catalana en aquesta matèria, especialment per la falta de regulació municipal sobre els apartaments turístics i el seu "desinterès" per les iniciatives veïnals.

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press l'antropòleg i coordinador de l'Observatori de la Vida Quotidiana] (OVQ), Andrés Antebi, que ha assegurat que l'Ajuntament "anteposa la Barceloneta dels interessos empresarials particulars als dels veïns".

Ha posat l'exemple de la construcció de l'hotel W Barcelona --més conegut com a Hotel Vela-- que "va canviar els usos tradicionals dels carrers i el comerç", cosa sobre la qual, segons el parer de Antebi, tots els veïns i entitats participants en els debats es van mostrar d'acord.

En les jornades de debat celebrades en un dels barris més afectats per la massificació turística, han participat acadèmics com la catedràtica de Geografia Mercè Tatjer, l'urbanista i exregidor de l'Ajuntament de Barcelona Jordi Borja, comerciants dels restaurants més antics de la Barceloneta, a més de les entitats veïnals més crítiques com 'avv l'òstia' i la Plataforma pel CEIP Mediterrània.

Antebi ha destacat els problemes que genera la proliferació del lloguer de pisos orientats únicament al turisme per l'impacte que suposa per al barri, i n'ha culpat el consistori per la seva falta de regulació, però també alguns veïns "que s'enriqueixen a través d'aquests lloguers".

Els actes dedicats al turisme tenen previst rematar-se aquesta tarda amb una paellada, i amb una visita per la Barceloneta per comprovar de primera mà els efectes de la massificació turística.[FIN]

Cercador

Últimes notícies