El més llegit aquest mes

Imatges de la manifestació del milió i mig
Dissabte, 10 de juliol de 2010 - Països Catalans
La manifestació independentista més gran de la història
Dilluns, 12 de juliol de 2010 - Països Catalans
Bandejar les falses rutes, avançar fermament cap a la independència
Dilluns, 12 de juliol de 2010 - Opinió
L'Esquerra Independentista convoca a manifestar-se per la independència dels Països Catalans
Divendres, 9 de juliol de 2010 - Països Catalans
"La Direcció del Sincrotró ALBA no podrà negar-se a negociar amb els treballadors”
Dimarts, 20 de juliol de 2010 - Economia
De Gran Via 550 a Gran Via 454, i nou desallotjament de La Rimaia
Dijous, 15 de juliol de 2010 - Països Catalans
El Rebrot fa 10 anys
Dilluns, 19 de juliol de 2010 - Països Catalans
La Unió Europea vol endarrerir la jubilació als 70 anys
Dijous, 8 de juliol de 2010 - Economia

L'ACCENT 183

Bàner

Editorial

Celebrar victòries alienes

No és cap misteri l’ús que el Govern espanyol i els corresponents poders fàctics fan de l’esport per promoure la nació espanyola. La recent victòria de la seua selecció de...

Editorial | Editorial [L'ACCENT 183]

Celebrar victòries alienes

No és cap misteri l’ús que el Govern espanyol i els corresponents poders fàctics fan de l’esport per promoure la...

Editorial | Editorial [L'ACCENT 183]

La nostra sentència: Independència per als Països Catalans

La sentència del Tribunal Constitucional espanyol vol posar el punt i final a la Constitució espanyola vigent. 30 anys després,...

Col·laboracions | Aleix Cardona

Félix de Azúa

La calanya dels anomenats "intel·lectuals" no és de fiar en general. Treballen per algú i no ho diuen. I la...

Paper de vidre | Joan Sebastià Colomer

Bandejar les falses rutes, avançar fermament cap a la independència

La sentència del Tribunal Constitucional que retalla l'Estatut d'Autonomia del Principat no és un simple accident en el camí...

Editorial | EDITORIAL 182

Errors injustificables

L'Avui i el seu equip de hooligans d'Israel han tornat a deixar-me bocabadat. A l'article de Joan B. Culla del...

Paper de vidre | Joan Sebastià Colomer

"No és possible un canvi qualitatiu sense que es creen arrels socials"

News image

>>Pep Pacheco de Ca Revolta. Ca Revolta ha acomplit 10 anys. Una dècada que ha fet d'aquest local de Velluters un punt de referència ineludible per als moviments socials de...

Punt de mira
Sí i no
Miquel Rodríguez, Vilafranca del Penedès   
Divendres, 21 de maig de 2010 15:54
No al Pla d'Austeritat. Sí a les retallades salarials d'alts càrrecs polítics, càrrecs "de confiança", regidors, alcaldes, diputats, etc., que en alguns casos arriben a tenir salaris mensuals superiors als 10.000 euros mensuals. No a les reformes neoliberals ni retallades laborals. Sí al repartiment dels temps i dels treballs per tal d'esdevenir l'estímul per a la creació de llocs de treball de qualitat. No a la supressió de la jubilació parcial. Sí a les ajudes al "desenvolupament" econòmic i social sostenible. No a la reducció en ajudes a la cooperació i al desenvolupament internacional. Sí a la inversió en infraestructures, serveis socials, serveis a l'ajuda a la generació d'ocupació, etc.
 
La relativitat relativa
Boi Segarra, Barcelona   
Dijous, 6 de maig de 2010 11:53
Tot és relatiu. Res no es pot jutjar perquè totes les opinions són vàlides encara que no estiguin justificades i - per cert - si hi estàs en contra ets un intolerant. Perquè totes les opinions són respectables! No hi ha volta de fulla. Aquesta és una reacció típica dels ignorants i dels mercenaris de l’status quo quan es troben acorralats en la lluita dialèctica. Aparentment transporten el debat fora dels paràmetres polítics on qualsevol posició, sempre que vagi en la bona direcció, és acceptable.
 
Militants de pa sucat amb oli
Maria Oliver, Campins   
Dimecres, 21 d'abril de 2010 16:36

"Quan un no viu com pensa, acaba pensant com viu". Gabriel Marcel

Quan et retrobes amb vells amics, companys de vida i de batalla que esgrimeixen raons al voltant de l'elecció d'una escola per a les seves filles i fills, te n'adones que el temps transcorre inexorablement per a tothom. El motiu però que enfila aquestes línies és una derivada del pas del temps, de la fillada i de la militància: companys i companyes de lluita que matriculen els seus fills i filles a l'escola privada (concertada o no). I, heus aquí on la meva indignació, decepció i aflicció prenen embranzida en aquesta columna.

 
Acabar amb Cuba
Aquil·les Rubio, Alacant   
Dilluns, 12 d'abril de 2010 15:49

Les freqüents campanyes mediàtiques i polítiques contra el projecte socialista cubà s’han vist accelerades després de la mort del delinqüent Osvaldo Zapata, el passat 23 de febrer. Zapata, juntament amb Guillermo Fariñas, s’ha convertit en el tonto útil de la màfia cubana i de l’imperialisme dels Estats Units i de la Unió Europea, que sense cap escrúpol han conduït a la mort el primer i estan posant en greu situació mèdica al segon, Fariñas.

 
Anem a la nostra!
Àlex Maymó*, Molins de Rei   
Dissabte, 27 de març de 2010 21:53

El passat 28 de febrer es van celebrar consultes populars sobre la independència a 79 municipis catalans, aconseguint mobilitzar a més del 20% de l'electorat. Tot això malgrat el silenci mediàtic i malgrat els intents de monopolització per part de certs dirigents polítics de CiU i ERC.

 
Mrs. Robinson
Ramon Usall, Lleida   
Dijous, 11 de març de 2010 11:49

Fins fa tot just un parell de mesos, la senyora Robinson no era més que un personatge de ficció que representava la força d'atracció que la dona madura exercia en els joves que tot just començaven a escrutar els camins de la sexualitat. Fins aleshores Mrs. Robinson era la protagonista d'El graduat i d'una cançó, tan excel·lent com la pel·lícula, interpretada per Simon & Garfunkel.

 
 
Disseny creat adaptant una plantilla de Joomlashack i altra de Funky-visions.de (aquesta darrera amb el suport de greatnet.de)