S’inaugura l’e-ruta “El gran secret de Breda” a l’edifici d’Els Forns de Breda

La de Breda és la quarta de les e-rutes del Territori Museu de l’Aigua que s’inaugura després de la d’Hostalric, Sils i Riudellots de la Selva

Prèviament, els representants polítics municipals van poder conèixer quin és el funcionament de l’e-ruta


acte1.JPGL’ e-ruta “ El gran secret de Breda” es va inaugurar el divendres passat a l’edifici d’Els Forns de Breda, en el marc d’un acte que estava obert a tota la població. La presentació es va fer a les vuit del vespre i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de la població, Jordi Iglesias; el conseller de Dinamització Econòmica del Consell Comarcal de la Selva, Josep Antoni Frias, i un dels tècnics del projecte e-rutes, Marc Corominas. Prèviament, els representats polítics municipals, acompanyats dels responsables del Consell Comarcal de la Selva i de les empreses encarregades de l’elaboració de continguts i de la seva introducció als aparells informàtics, van explicar el funcionament de l’e-ruta i la manera com es du a terme.

En el transcurs de l’acte de presentació es va explicar el projecte de les e-rutes i es va descriure la de Breda. Així mateix, es va destacar el fet que el disseny dels projectes turístics que s’estan desenvolupant actualment des de l’ens comarcal, com és el cas de les e-rutes, cerquen la dinamització de les economies locals amb l’arribada de nous visitants i la incorporació del sector privat.

L’e-ruta de Breda és la quarta de les e-rutes del Territori Museu de l’Aigua que s’inaugura després de la d’Hostalric, Sils i Riudellots de la Selva. En els pròxims mesos és previst que s’inaugurin la de Blanes i del castell de Montsoriu. En aquest sentit, Marc Corominas, tècnic del projecte, ha assenyalat que “l’objectiu és disposar, a curt termini, d’una xarxa d’e-rutes que abasti tota la comarca i esdevingui un dels productes clau de l’oferta turística del Territori Museu de l’Aigua.”

El tema tractat és la ceràmica

ruta1.JPGSens dubte, la població de Breda compta amb un producte molt típic com és la ceràmica. No és estrany, doncs, que el tema tractat sigui la ceràmica. De fet,  en Joan Falgueres, un mestre terrisser de la vila, qui relata la història de la ceràmica i els cada vegada menys presents terrissers, que són els coneixedors del gran secret de Breda. Així, per descobrir aquest secret en Joan Falgueras proposa superar un seguit de proves.

Aquelles persones que vulguin realitzar l’e-ruta de Breda poden adquirir un PDA delloguer al Centre Cultural d’Els Fons de Breda, on us explicaran el seu funcionament. D’altra banda, al web de l’assocaició de turisme, “La Selva, la Comarca de l’Aigua”, podreu trobar els fitxers i les instruccions per poder fer l’e-ruta des del vostre propi PDA.

El projecte e-rutes està impulsat pels ajuntaments participants i pel Consell Comarcal de la Selva, amb la col·laboració del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, del Servei d’Ocupació de Catalunya i l de l’Associació de Turisme “La Selva, la Comarca de l’Aigua”.