Divendres, 6 de agost de 2010 | 14:46
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els controladors i Aena fan la meitat de la feina i Fomento descarta la reunió amb Blanco

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aquest divendres continuen les negociacions per evitar la vaga
Els controladors i Aena fan la meitat de la feina i Fomento descarta la reunió amb Blanco
Economia 05/08/2010 10:08
EP.- El Ministeri de Foment ha descartat que el titular d'aquest Departament, José Blanco, hagi de reunir-se amb el sindicat de controladors, USCA, i ha remès a la taula negociadora del conveni col·lectiu com el lloc on "han d'aconseguir-se els acords que posin fi al conflicte, dins del que estableixen les lleis".
En un comunicat distribuït a la nit d’aquest dijous, Foment sortia així al pas a la "suposada petició" d'USCA de reunir-se amb Blanco. "El Ministeri de Foment desmenteix categòricament que hagi de fer-se aquesta entrevista", recollia la nota.

El Ministeri de Foment ha recordat que és a la taula negociadora on els controladors poden plantejar les seves reivindicacions. "És en aquesta taula on han d'aconseguir-se els acords que posin fi al conflicte, dins del que estableixin les lleis", concloïa el comunicat.

Prèviament, el president d'USCA, Camilo Cela, havia informat en un altre comunicat que té previst presentar a les 10.00 hores d'aquest divendres al Ministeri de Foment una sol•licitud per reunir-se Blanco després de constatar el "mínim interès" mostrat per AENA en la negociació que manté amb els controladors aeris.

Apropament de posicions

Dels 12 punts de la taula reivindicativa dels controladors, AENA ha informat que s'han arribat a acords en els punts del sis al dotze.

Així, s'han acostat posicions en temes com l'acció social, la situació dels controladors majors de 57 anys, les càrregues de trànsit en les posicions de control, la reducció de les configuracions operatives de dotacions de personal per la crisi econòmica, el pla de formació d'avaluació de la competència lingüística, la represa del II conveni col·lectiu professional i altres qüestions relacionades amb la formació.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1