Divendres, 6 de agost de 2010 | 14:43
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El festival de reggae Rototom compta amb una àmplia representació catalana

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La cita acull gent de fins a 120 països del món
El festival de reggae Rototom compta amb una àmplia representació catalana
04/08/2010 18:04
Rototom
Marta Fdez. de Piñar.- Aterra per primera vegada a Espanya el festival Rototom, amb un rodatge de 16 anys a Itàlia i considerat la major trobada de reggae d'Europa. La cita és a Benicàssim del 21 al 28 d'agost, amb un cartell que emmarca a grans estrelles del reggae com Alpha Blondy i Morodo.
Sota el nom de Rototom Sunsplash, Benicàssim acollirà un festival pel qual passaran remarcables noms de l'escena reggae com Alpha Blondy, Anthony, Big Youth, Fantan Mojah o l'espanyol Morodo.

També hi haurà una àmplia i variada representació de l'escena reggae catalana, que actuarà en l'escenari del Xpressing Village Barcelona. I és que aquesta organització vol mostrar al públic que la ciutat comtal es submergeix cada vegada més en aquesta música. Amb tot, més de 30 bandes actuaran en aquesta 17a edició del Rototom.

Durant aquest llarg recorregut, el festival ha acollit un pacífic públic procedent de fins a 120 països diferents de tot el planeta, creant així una comunitat multicultural que es torna a trobar any rere any.
Rototom1Compromesos amb la societat i el medi ambient

El festival també acull una sèrie d'activitats paral·leles, però vinculades als valors del reggae amb l'objectiu de presentar temes i perspectives de debat que ajudin a construir "un altre món possible".

Per això, entre la programació es troben cicles de cinema, taules rodones, cursos de ioga, tai chi, biodansa i activitats per a nens. Un ventall complet de propostes que es realitzaran en el propi recinte del festival, a la platja i la ciutat.
Rototom2Aquesta trobada multicultural ha estat reconeguda per la Unesco com a activitat connexa de Cultura Sense Fronteres, CSF, i del Seminari Interdisciplinari mundial permanent de la "Cultura de Pau i No Violència" de les Nacions Unides (UNESCO-IPT-UCM). Aquesta mateixa organització l'ha declarat Esdeveniment Emblemàtic del Decenni Internacional per a una Cultura de Pau i No Violència (ONU - UNESCO del 2001 a 2010). Igualment, el Rototom ha rebut el The Greener Festival Award en reconeixement pel seu compromís amb el medi ambient.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1