Divendres, 6 de agost de 2010 | 14:30
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Literatura prohibida a Barcelona, literatura rosa a l'Hospitalet

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aquest agost, a la Xarxa de Biblioteques Municipals
Literatura prohibida a Barcelona, literatura rosa a l'Hospitalet
Cultura 04/08/2010 14:13
Aquest mes d'agost poden visitar-se a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, respectivament, les exposicions «Llibres prohibits» i «La novel·la romàntica». Totes dues aproximacions al món de l'edició formen part de les mostres itinerants que l'Àrea de Cultura impulsa mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals.
Exposicions de les biblioteques de la Diputació
«Llibres prohibits», instal·lada a la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona fins al 18 d'agost, és un recull de més de 80 títols i cobertes del primer terç del segle XX a Espanya, elaborat pel dissenyador gràfic Sergi Freixes i el periodista Jordi Garriga, i que aborda el fenomen editorial de la prohibició de llibres, sorgit arran de la censura implantada pel general Primo de Rivera entre els anys 20 i 30. El dictador va imposar una fèrria censura en les publicacions periòdiques, mentre que es va despreocupar dels llibres que passaven de les dues-centes pàgines. Davant d'aquest control sobre les revistes, els empresaris del sector creen noves editorials revolucionàries, d'orientació prosoviètica. La mostra recull una selecció d'aquestes edicions compromeses amb la revolució social però també amb les avantguardes del disseny gràfic.

«La novel·la romàntica» s'exhibeix fins al 29 d'agost a la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat i vol reflectir l'evolució del gènere literari que ha tingut més acceptació popular al llarg dels anys: és el més venut als Estats Units i al Canadà, i suposa el 7% del mercat editorial mundial. L'exposició abasta des del naixement del fenomen, al 1740, fins als nostres dies, i dedica una especial atenció a la producció a Catalunya i Espanya.

Les exposicions estan coproduïdes per la Diputació de Barcelona i l'Obra Social Caixa Sabadell.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1