Notícia

Maparonda
Fletxa_component
30/07/2010
ICV rebutja l'estudi informatiu del 4t Cinturó publicat pel Ministerio de Fomento

Iniciativa Verds del Vallès Oriental lamenta que el Govern de l’Estat ignori els agents socials i polítics del territori i demana al PSC que alci la veu per defensar la “solució catalana” inclosa en el Pla Territorial Metropolità

Iniciativa per Catalunya Verds del Vallès Oriental ha expressat aquest divendres el seu "rebuig absolut" a l'estudi informatiu del tram Terrassa - Granollers del 4t Cinturó, publicat ahir dijous pel Ministerio de Fomento. En paraules del president comarcal dels ecosocialistes, Jordi Garriga, i més enllà del contingut de l'estudi, "publicar un document d'aquest tipus el 29 de juliol sembla fet a propòsit per evitar que la societat civil del territori participi presentant al·legacions al projecte".


Pel que fa a la proposta d'autovia presentada per Fomento, Garriga lamenta que "el Govern de l'Estat ignori de nou la voluntat del Govern d'Entesa i del Parlament de Catalunya de seguir treballant per assolir un consens sobre la mobilitat al Vallès, tal com es desprèn del Pla Territorial Metropolità aprovat recentment". En aquest sentit, Iniciativa demana al Partit dels Socialistes de Catalunya "que alci la veu davant del Ministerio perquè faci marxa enrere i recuperi la via del diàleg amb els agents econòmics, socials i polítics del territori".


"Ni el model de via ni el traçat proposats són acceptables per a ICV", ha continuat dient el dirigent ecosocialista vallesà, per al qual "el PSC sembla no haver entès que la nova denominació de la via com a Ronda del Vallès implica una aposta per traçats de ronda urbana i l'abandonament dels vells projectes tipus via ràpida per al trànsit de pas".


Per últim, des d'Iniciativa es considera que "amb aquesta publicació, el Govern de l'Estat pretén rentar la seva imatge pocs dies després d'haver anunciat una inacceptable retallada en la despesa en infraestructures a Catalunya". Sobre aquesta qüestió, Garriga ha dit que "enlloc de publicar estudis que generen rebuig al territori, faria bé el Ministerio de preocupar-se per executar urgentment obres llargament reclamades per la societat civil, com el desdoblament de la línia fèrria Barcelona - Vic".

BOE-B-2010-27346.pdf

DL 09/08/2010 | 10:56
Fons_fixed_publications
Banner_butlleti
  • Mesveure