Banner
Banner
Banner
format impressió |  contrast  

CCOO de Catalunya

Identificació
Usuari/a Password

què és això?
Idiomes


Cercador  

ccoo de catalunya
via laietana, 16
08003 barcelona
telèfon 934.812.700
Fax. 933.151.724
conc@ccoo.cat
com accedir-hi?

 

 

foto edifici CCOO de Catalunya

L'IPC augmenta per la pujada de l'IVA i per la dependència del preu del petroli

CCOO de Catalunya considera necessari garantir el poder adquisitiu dels salaris i les rendes baixes davant la inestabilitat de la inflació


Foto L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de juliol, a nivell de l'Estat, se situa en el 1,9% de taxa interanual, 4 dècimes més que el mes de juny, a causa de la pujada de l'IVA i del preu del petroli La dependència del preu dels carburants i l'augment dels impostos indirectes tenen efecte sobre el preu final dels productes i per tant ens fan menys competitius que els països del nostre entorn i afecten significativament el poder adquisitiu de les persones, especialment aquelles amb rendes més baixes.

La inflació subjacent, és a dir l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, incrementa 4 dècimes fins el 0,8%, per l'augment del preu dels aliments bàsics Aquest efecte és més negatiu en les persones amb rendes baixes, especialment pensionistes i fa més injustes les mesures de retallada de despesa pública del govern de l'estat.

A Catalunya, la taxa interanual arriba fins el 2,2%. Aquesta diferencia amb l'IPC estatal ve motivat pels preus més elevats dels aliments bàsics i del sector educatiu i afecta negativament en el poder adquisitiu de la població catalana.

En aquest escenari CCOO de Catalunya:

• Considera que la influència del preu del petroli en la inflació posa en evidència la necessitat de resoldre la dependència energètica espanyola ja que repercuteix directament en la competitivitat de les empreses. Per això cal cercar nous paràmetres de competitivitat que no sigui el de baixos costos i precarietat que propugna la reforma laboral del govern Zapatero.
• Constata que l'evolució de la inflació el 2010 fan necessari el manteniment de les clàusules de revisió salarial dels convenis col•lectius que permeten mantenir el poder adquisitiu dels salaris tal i com recull l'acord estatal de negociació col•lectiva signat per les organitzacions empresarials i sindicals i que és plenament vigent.
• Rebutja l'increment de l'IVA perque fa pagar a tothom per igual i exigeix una reforma fiscal que faci pagar més als que més guanyen i doti de recursos suficients per a la lluita contra el frau fiscal i l'economia submergida i accelerar la reestructuració del sector financer per que es recuperi el finançament a les empreses i les famílies.
• És contrària a les retallades de recursos i serveis públics del govern que juntament amb la congelació de pensions i salaris públics faran empitjorar el poder adquisitiu de les persones, en especial les de rendes més baixes i alhora no serveixen per reactivar l'economia.
• Reclama la continuació de les polítiques públiques de suport a l'activitat econòmica i de protecció social a les persones que han perdut la feina. La retirada d'aquestes mesures d'estímul podria endarrerir encara més la recuperació de l'economia, posar en risc la cohesió social i augmentar el nombre de persones que estan per sota del llindar de la pobresa.

Feu clic per veure la valoració de les dades de l'IPC de juliol del 2010






Compartir a:
12/08/2010



Afilia't





El bloc d'en Joan Carles Gallego





© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI