Comunitat: fraternitat

ciri62.JPG

Jesús ens dóna el missatge més essencial per a la nostra vida i per a la nostra comunitat. Ens convida a estimar com ell ens ha estimat, però no només això, sinó que ens transmet els fonaments de les comunitats  cristianes: ens han de conèixer per l’amor que hi hagi entre nosaltres.

A la nostra parròquia de Poblenou aquest missatge ens ha d’animar a construir encara més i dia a dia una fraternitat activa i compromesa, que ha de ser alhora una llavor d’amor per escampar. Comunitat, com ens ensenya Jesús, ha de ser sinònim de fraternitat: on riem plegats i  compartim moment feliços, on ningú mai plori sol, on hi hagi confiança per demanar ajut, on estiguem disponibles pel qui ens necessiti, on compartim l’Eucaristia, la pregària, els silencis. Jesús ens diu que així ens han de conèixer: «Per l’estimació que us tindreu entre vosaltres tothom coneixerà si sou deixebles meus».

Jesús, des de l’essència de l’Evangeli, és clar i concret, no fa retòrica ni complexos discursos teològics, no ens adoctrina amb llistats de normes de conducta, no pretén incidir en res que no sigui fonamental. Ens diu clarament que estimar és la gran força del Regne, la gran esperança, el que ens identifica com a seguidors seus, i la comunitat, de portes obertes i ments obertes, és la família on tots, conscients de les nostres limitacions, aprenem els uns dels altres i avancem plegats en aquest difícil camí d’aprenentatge. Cada dia donem gràcies a Jesús de tenir l’oportunitat de viure-ho i sentirho així.



Recomana aquest article
Imprimeix aquest article

Deixar un comentari

You must be logged in to post a comment.