Auri Garcia - 25/08/2010, 20:27 h. - Imprimir Correu electrònic Twitter Facebook Myspace Delicious MyYahoo La Tafanera

Després de molts anys de sortides mal resoltes, el Barça ha madurat i ha après a acomiadar els personatges importants com es mereixen. El gran protagonista de la festa prèvia al Gamper ha estat un dels dels jugadors més importants de la història del club, Ronaldinho Gaúcho, que avui ha rebut un merescut homenatge del club i de l’afició.

Quan el Milan ha saltat a la gespa per escalfar, Ronaldinho ha sortit l’últim de tots, i l’estadi en ple li ha dedicat una llarga ovació. Ronaldinho ha fet la volta d’honor, saludant amb afecte els aficionats de totes les zones del camp, que han corejat el seu nom i no han deixat d’aplaudir fins que el brasiler no ha fet tota la volta al terreny de joc.

Abans de començar el partit, s’ha produit l’homenatge oficial. Manel Vich li ha dedicat un breu discurs que ha acabat així: “Per ell, tota la nostra gratitud eterna”. A continuació, s’ha projectat un vídeo amb els seus millors moments amb la samarreta blaugrana, i finalment, el brasiler ha saltat al terreny de joc en solitari i ha rebut una atronadora ovació de tot el Camp Nou.

Al final de la nit, l’últim moment de glòria de Ronaldinho, a qui els jugadors del Barça li han donat el trofeu, i que s’ha quedat sol al centre del camp, rebent una vegada més els aplaudiments de l’afició blaugrana. Un últim moment emotiu per a una nit molt emotiva per l’exjugador del Barça.

A més de Ronaldinho, avui el barcelonisme també s’ha reconciliat amb el president del millor Barça de la història, Joan Laporta. En el moment de l’entrega del trofeu de campions de Lliga, Laporta i Rosell han baixat al terreny de joc i s’han fet la fotografia amb la plantilla i el trofeu. Després d’això, els jugadors han volgut que Laporta es convertís en el protagonista.

Guardiola ha ordenat que es fes una volta d’honor, i en aquell moment, els jugadors han demanat a Laporta que els acompanyés agafant el trofeu. Un darrera l’altre, els pesos pesats del vestidor han volgut compartir un tros del recorregut amb Laporta, mentre la graderia ovacionava l’expresident pel seu exitós mandat.

Una esperada reconciliació amb dos personatges que, a pesar dels erros dels seus últims anys, sempre seran recordats perquè van ajudar a convertir el Barça en un club encara més gran.