divendres, 3 de setembre de 2010

actualitat

Notícies

31.03.2010 · Ajuntament d'Argentona

Segueix endavant la recollida de signatures a favor de la candidatura de la Fundació Vicente Ferrer com a Premi Nobel de la Pau 2010

Fins a finals de setembre d’enguany, la plataforma independent Ahora el Nobel, que promou la candidatura de la Fundació Vicente Ferrer com a Premi Nobel de la Pau 2010, recollirà signatures de suport a la causa.


Després de la mort de Vicente Ferrer el mes de juny de 2009, diverses veus van proposar que es demanés la concessió del Premi Nobel de la Pau 2010 a la Fundació Vicente Ferrer (FVF) per que es reconegués internacionalment la tasca de l’infatigable català i de la fundació que duu el seu nom a l’Índia, concretament a la regió de l’Anantapur, a l’estat d’Andhra Pradesh.

Argentona va ser un dels municipis que es va fer sentir i el Ple Corporatiu celebrat el 4 de setembre de 2009 va aprovar, en sessió ordinària, una moció per sol·licitar la concessió del Premi Nobel de la Pau 2010 per a l’FVF. A partir d’aquí, l’àrea de Serveis Personals va posar en marxa la maquinària per fer arribar a les entitats argentonines un model de formulari d’adhesió que es lliuraria a l’FVF, un cop signat.

Al cap de poc temps, es va constituir la plataforma Ahora el Nobel, independent de l’FVF però que en rep el suport, que actua com a impulsora de la candidatura del Nobel de la Pau 2010 per a l’FVF i el passat dilluns, dia 1 de febrer de 2010, va presentar a Oslo totes les adhesions recollides davant del Comitè Noruec del Nobel que, fa només una setmana, va anunciar que s’havien comptabilitzat fins a 237 candidatures per al guardó –199 a favor de persones individuals i 38 a favor d’organitzacions–, xifra que representa un rècord per a la institució quant a nominacions registrades.

Dies més tard, el 10 de febrer, Ahora el Nobel va presentar-se de manera oficial i va donar a conèixer el web www.nobeldelapaz.org a través del qual se seguiran recollint i canalitzant les signatures de suport fins a finals de setembre d’enguany.

El Comitè Nobel donarà a conèixer el nom de la candidatura guanyadora a principis d’octubre i la cerimònia de lliurament del premi se celebrarà el 10 de desembre. La dotació econòmica és una medalla d’or i prop d’un milió d’euros en metàl·lic, quantitat que sens dubte ajudaria a fer encara més gran la labor solidària de l’FVF a favor dels més desafavorits de l’Índia.


Més informació

Sobre l’Ahora el Nobel, plataforma independent que promou la candidatura al Nobel de la Pau 2010: www.nobeldelapaz.org.

Sobre la Fundació Vicente Ferrer: www.fundacionvicenteferrer.org.

Sobre la persona de Vicente Ferrer: http://www.fundacionvicenteferrer.org/adjuntos/biografia_vicente_ferrer.pdf.





Argentona, 31 de març de 2010.






“He signat un compromís de pau: contribuir a la unitat de les nacions i de les persones”.

Vicente Ferrer

Inscripció al Registre Ciutadà
Pla Director Participació Ciutadana d'Argentona (2010-2013)
El Collell
Esports
Perfil del Contractant
Plans municipals
Oferta Pública
Ràdio Argentona
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Policia Local d'Argentona
CAAD Maresme
Parc serralada Litoral
Nobel Pau 2010 a Fundació Vicente Ferrer
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?