dilluns 7 de gener de 2008

Bacopa o Brahmi: “La planta que dóna el saber dels Brahmans”

En medicina ayurvédica, hi ha almenys dues herbes guaridores que responen a aquest nom, la Centella asiatica i la Bacopa monnieri. Avui parlarem de la Bacopa. Aquesta planta és poc coneguda a Occident, no obstant això en Ayurveda és potser la planta amb més fama de tonificar la ment.

A l'Índia, aquesta planta també s'ha utilitzat tradicionalment per a consagrar als nounats en la creença que obre les portes de la intel•ligència.

Els seus principals usos són: Adaptogen, astringent, diurètic, sedant, potent nerví, tònic, ansiolític, millora les funcions mentals, antiespasmòdic (s´ha fet servir tradicionalment per bronquitis, asma i diarrea).

S'han realitzat experiments amb estudiants que quan van ingerir la planta van millorar les puntuacions en tests de memòria i van tenir una menor taxa d'errors.

Brahmi també és bona per a reforçar la ment, millorar l'estat d'alerta, pot ser útil en el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat, depressió, capacitat d'aprenentatge, memòria a llarg termini, memòria espacial, estrès, etc.

És de les plantes que té un futur més prometedor. Actualment és una de les herbes medicinals que més s'investiguen i cada vegada hi ha més estudis que avalen el seu ús ancestral.

0 comentaris: