dimecres 2 de gener de 2008

El fruit dels cinc sabors, La Schizandra


Un comença l'any amb bons propòsits, però amb el llast de la nostra "vida anterior" no hi ha res millor que una planta tònica per a afrontar un ritme de vida accelerat i al mateix temps desintoxicar" el nostre organisme. Una solució és prendre els fruits de la Schizandra (Schisandra chinensis) , un dels millors adaptogens que ens dóna la naturalesa.
La Medicina Tradicional Xinesa diu que el fetge és l'òrgan de la ira, la seu de l'odi que prové dels tòxics dels budells, que són expulsats després. Si no vam aconseguir que el nostre cos elimini aquestes toxines pot fins i tot canviar-nos el caràcter.
Un dels millors remeis per a aquest estat és la Schizandra una planta xinesa que té fama d'adaptògena (parlarem altre dia dels adaptogens), la Schizandra "wu wei zi" o "Fruit dels Cinc Sabors", ja que té els cinc sabors de la medicina tradicional xinesa: salat, dolç, agre, picant i amarg.
Els lignans que contenen els fruits tenen efectes com anti-radicals lliures i hepato-protectors que promouen la regeneració hepàtica. En alguns estudis i en l'ús ancestral d'aquesta planta es creu que la Schizandra millora d'una forma no especifica la capacitat física. En Medicina Tradicional Xinesa la planta s'usa per a inflamació dels budells, insomni, tos, diarrea crònica, hepatititis, neurastènia i estats d'ansietat. En Medicina Tradicional Xinesa es diu que no ha d'utilitzar-se en pacients amb Excés de Calor en l'Interior. No utilitzar en el començament d'una tos i en l'aparició de xarampió. La llàstima és que no hi ha molts estudis clínics d'aquesta herba.

0 comentaris: